|
|
Elmalı Tatlı |
|
doyurcan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.10.2012
Mesajlar: 74 Şehir: Yozgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc82739
Gönderme Tarihi: 01.Kas.2012
2,074 defa indirildi / yazdırıldı
|
Galya Çikvaşgili
5 Adet Elma
2 Çorba Kaşığı Tozşeker
1 Tatlı Kaşığı Tarçın
3 Adet Yumurta
1/2 Çay Bardağı Beyaz Un
1/2 Paket Vanilya
1/2 Paket Kabartma Tozu
Elmaları yıkayalım, kabuklarını soyalım ve ince ince dilimleyelim.Dilimlediğimiz elmaları bir tencereye koyalım. 2 yemek kaşığı şeker ve 1 tatlı kaşığı tarçını da katalım. Elmalar yumuşayıncaya kadar pişirelim.Tatlımızın hamuru için mikserde yaklaşık 6 dakika boyunca yumurtaları çırpalım. Yarım çay bardağı şekeri, vanilyamızı ve kabartma tozumuzu da ekleyelim. 2 dakika daha çırpalım.24-25 cm’lik bir kek kalıbını folyoyla kaplayıp fırçayla yağlayalım. Pişmiş elmalarımızı folyoyla kaplanmış bir kek kalıbına dizelim. Elmaların üzerine de hazırladığımız hamuru dökelim. Fırınımızı 175 dereceye ayarlayalım, kek kalıbını fırına yerleştirip 35 dakika pişirelim. 35 dakikanın sonunda bir kürdanla hamurun pişip pişmediğini kontrol edelim (kürdanın temiz çıkması lazım), gerekiyorsa bir 5 dakika daha pişirelim.Piştikten sonra fırından alıp soğumaya bırakalım.Serviste kullanmak üzere geniş yuvarlak bir tabak seçelim. Tabağımızı kek kalıbının üzerine koyup, tabakla kalıbı ters çevirelim. Folyoyu çıkaralım.Tatlımız hazır. Arzu edersek krem şantiyle tatlımızı süsleyebiliriz.
|
|
Elmalı Tatlı Tarifleri Fairy Yemek Tarifleri
|
|