|
|
Elmalı Turta (Kanada) |
|
Güzellik
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.04.2006
Mesajlar: 76
|
Kısa URL: https://ml.md/lc2009
Gönderme Tarihi: 16.Nis.2006
2,823 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://gastromanya.com
Hamuru İçin:
200 gram soğuk tereyağı
2,5 su bardağı un
7 yemek kaşığı soğuk su
3 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
Elmalı Harç:
7-8 büyük boy elma
Yarım su bardağı esmer şeker yoksa toz şeker
Tarçın
Öncelikle elmalı harcı hazırlamak için elmaları soyup yemeklik patates büyüklüğünde doğruyoruz. Bir tavada elmaları ve şekeri, elmalar suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz. Son olarak tarçını ekleyip ocaktan alıyoruz. Harcı bir kenarda bekleterek diğer yanda hamuru yoğuruyoruz. Soğuk tereyağını rendeleyip diğer hamur malzemeleriyle karıştırıyoruz. Yoğurduğumuz hamuru 30 dakika buzdolabında bekletiyoruz. Bekleme işleminin ardından ikiye ayırdığımız hamuru, tabana koyacağınız hamuru büyük, üste koyacağınız hamuru daha küçük olacak şekilde ikiye ayırıyoruz. Taban için hamuru açıp yerleştirdikten sonra elmalı harcı koyuyoruz ve son olarak üstünü kapatmak için hamuru açıyoruz. Hamuru elmaların üstüne yerleştirip elmaların suyunun taşmaması için kenarlarını iyice kapatıyoruz. 190 derece fırında pişirdikten sonra istersek üzerine dondurma koyarak servis ediyoruz.
|
|
Elmalı Turta (Kanada) Tarifleri Diğer Ülkelerin Yemekleri
|
|