|
|
Elmalı Üzümlü Tatlı Börek |
 |
Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 3615 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc185767
Gönderme Tarihi: 17.Kas.2025
22 defa indirildi / yazdırıldı
|
Gülşen Yılmaz
5 adet orta boy kırmızı tatlı elma
5 çorba kaşığı tozşeker
1 su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
1 su bardağı kıyılmış ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
12 adet milföy
3-4 adet çöp şiş
Üzeri için:
Pudraşekeri
Elmaları soyup küp doğrayın.
Bir tavaya alıp üzerine tozşeker ekleyin ve renkleri dönene kadar kavurun.
Üzümleri de ilave ettikten sonra bir-iki çevirip ocaktan alın.
Ceviz ve tarçın ekleyip karıştırın.
Harç soğuduktan sonra bir parça milföyün ortasına bolca koyun.
Yuvarlak olacak şekilde kapatın.
10 adet milföyü bu şekilde hazırlayın.
Kalan iki parça milföyden minik yapraklar hazırlayıp hazırladığınız yuvarlak hamurların üstüne yapıştırın.
Her birinin üstüne bir çöp şiş parçası ile sap yapıp elma şeklini verin.
Bir fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 180 derece fırında kabarıp kızarıncaya kadar pişirin.
Ilındıktan sonra üstlerine pudraşekeri serpip servis yapın.

|
|