3 adet yumurta
1 çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadar un
2 çorba kaşığı tereyağı
Un tezgaha bırakılır. Ortası havuz gibi açılır. Buraya yumurtalar kırılır, süt ve sıvıyağ konur. Dıştan içe doğru un içere iterek yoğrulmaya başlanır. Un eklenerek sert kıvamda bir hamur yapılır. Hamur yarım saat kadar dinlendirilir. Sonra iki parçaya ayrılır. Zemine un serperek ve merdane yardımıyla bıçak sırtı kalınlığında açılır. Yüzeyine un serpilir. Kaba bir rulo yapılır ve keskin bir bıçakla spagetti kalınlığında kesilir. Sonra spagettiler havalandırılarak fazla unlarında arındılır. Diğer hamur da aynı şekilde hazırlanır. Emici bir örtünün üzerine serilir. Yaklaşık 1 saat bekletilir. Derin bir tencereye 1,5 litre su ve az tuz konur. Kaynamaya başlayınca hazırlanan spagettiler atılır. 4-5 dakika haşlanır, süzgece çıkarılır ve soğuk sudan geçirilir. Tekrar tencereye aktarılır, tereyağı bırakılır, ocağa konur, eriyene kadar çevrilir.
|