Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Enginar Çanağında Sotelenmiş Tavuk


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Bıldırcın Tarifleri
Çulluk Tarifleri
Hindi Tarifleri
Kaz Tarifleri
Keklik Tarifleri
Piliç Tarifleri
Sülün Tarifleri
Ördek Tarifleri
Tavşan Tarifleri
Tavuk Tarifleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Enginar Çanağında Sotelenmiş Tavuk

Çaycı Musa
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 29.12.2020
Mesajlar: 38
Şehir: Sivas
Kısa URL: https://ml.md/lc155186
Gönderme Tarihi: 02.Oca.2021
304 defa indirildi / yazdırıldı




5 adet enginar
1 adet limon suyu
500 gr kuşbaşı sotelik tavuk
2 adet domates
2 adet köy biberi
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
5 dal maydanoz
5 dal dereotu
1 çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı biber salça
1 çay kaşığı tuz, karabiber, pul biber
5 dilim kaşar peynir
2 adet küp şeker

Enginarları limon sıkılmış suyla haşlayın.
Soğanı yemeklik doğrayın ve biraz zeytinyağı ile kavurun. Tavukları ilave edip kavurmaya devam edin.
Domatesleri küp şeklinde, biberleri de küçük küçük doğrayın ve karışıma ekleyin.
En son şekeri ve baharatları da ekleyip kavurun. Pişmeye yakın ince doğranmış maydanozları ilave edin.
Haşlanan enginarları fırın kabına dizin. Tavuklu karışımı da içlerini dolduracak şekilde yerleştirin.
Üzerlerine kalan zeytinyağını, biraz tuz ve haşlama suyundan bir miktar ilave edin.
En son kaşar peynirlerini de üzerlerine koyup 180 derece ısınmış fırında kaşarlar eriyip kızarıncaya kadar pişirin.
Fırından çıkınca tepside kalan suyu sos tenceresine aktarıp biber salçasıyla birlikte 3-4 dakika kavurun.
Servis tabağına önce salçalı sosunu koyun, üzerine de enginar çanağını koyup ince kıyılmış dereotu serperek servis edebilirsiniz.

Not: Enginarların haşlama suyunu mutlaka tarifte belirttiğim şekilde hiç ziyan etmeden kullanın. Kalan suyu da bir kavanoza aktarıp daha sonra kullanmak üzere buzdolabınızda muhafaza edebilirsiniz.







Enginar Çanağında Sotelenmiş Tavuk Tarifleri Çulluk Tarifleri



(1 adet Enginar Çanağında Sotelenmiş Tavuk 752 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort