|
|
Enginar Isabella |
|
DARI
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.03.2007
Mesajlar: 416 Şehir: Kırıkkale |
Kısa URL: https://ml.md/lc12745
Gönderme Tarihi: 22.Mar.2007
2,254 defa indirildi / yazdırıldı
|
Limonlu soğuk suda tutarak yumurta iriliğinde körpe enginarların dış kabuklarını çıkarmalı, öbür yanların da dikenli uçlarını bir makasla kesip atmalı. Göbeklerini de hafifçe kazıdıktan sonra ikiye veya dörde bölüp limonlu suyun içinde bırakmalı.
Bütün enginarların temizlenmesi sona erince bunları bol akarsuda yıkamalı ve kurulayıp hemen önce una, sonra hafifçe çırpılmış yumurtaya, daha sonra kurutulmuş ekmek tozuna bulamalı ve kızgın yağda her yanlarını nar gibi kızartmalı. Enginar parçaları kızarınca bir kevgirle tavadan alıp yağlarını iyice süzmeli ve tavada kızarmış bir et yemeğinin yanı sıra servis yapmalı.
|
|
Enginar Isabella Tarifleri Salatalar
|
|