|
|
Enginar Köftesi |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc46405
Gönderme Tarihi: 18.Oca.2010
2,218 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler :
Enginar 6 Adet
Yumurta 6 Adet
Kaşar peyniri 50 Gr
Limon 1 Adet
Un 1 Su Bardağı
Maydanoz 1 Demet
Komili Riviera zeytinyağı 1 Su Bardağı
Galeta unu 1 Su Bardağı
Beşamel Sos İçin:
Süt 2,5 Su Bardağı
Komili Riviera zeytinyağı 2 Çorba Kaşığı
Un 1.5 Çay Bardağı
Yenibahar 1 Çay Kaşığı
Karabiber,Tuz
YAPILIŞI:
1- Enginarları soyup kestikten sonra limonlu suda bekletin.
2- Bir kaba 4 su bardağı su ve 1 çorba kaşığı tuz koyup kaynatın. Enginarları kaynar suya atıp haşlayın. Dağılmaya başlamak üzereyken sudan alıp süzün. Enginarları ezip, püre haline getirin.
3- Beşamel sosu hazırlamak için Komili Riviera zeytinyağını kızdırın. Unu ilave edip 2 - 3 dakika kavurun. Sütü ekleyip karıştırın. Beşamel sosa, enginar püresini, 1 adet yumurtayı, rendelenmiş kaşar peynirini, tuz ve karabiberi ekleyip iyice karıştırın.
4- Karışımı yağladığınız mutfak tezgahının üzerine 1 parmak kalınlığında yayıp soğumaya bırakın. İyice soğuyunca istediğiniz şekilde parçalara ayırın.
5- Kalan yumurtaları geniş bir tabakta hafifçe çırpın. Enginar köftelerini sırasıyla una, yumurtaya ve galeta ununa buladıktan sonra, kızdırılmış Komili Riviera zeytinyağında iki tarafı da pembeleşinceye kadar kızartın.
6- Delikli bir kepçeyle süzerek servis tabağına alın, limon dilimleri ile süsleyerek sıcak olarak servis yapın.
|
|
Enginar Köftesi Tarifleri Komili Yemek Tarifleri
|
|