MALZEMELER
4 adet enginar,
10-15 adet arpacik soğan,
1 adet havuç,
1 adet patates,
4 yemek kasigi konserve bezelye,
1/2 su bardagi zeytinyag,
1 yemek kasigi tozseker,
1 yemek kasigi tuz,
1 limon suyu,
1 su bardagi kaynar su,
YAPILIŞ TARİFİ
Soyulmus enginarlari limon suyu ile ovun. Tencereye yerlestirin.
Zeytinyagini bir tencerede kizdirin. Soyulmus arpacik soğanlari 5 dakika
kavurun. Havuç ve patatesleri soyup, zar seklinde dograyip, soğana ilave
edin. Biraz kavrulunca bezelyeyi katin. Enginarlarin ortalarina yerlestirin. 1
su bardagi kaynar su ilave ederek, tencerenin agzini kapatin.
Yumusayincaya kadar pisirin. Soguyunca servis tabagina alip, dereotu ile
süsleyip servis yapin.
|