3 adet temizlenmiş enginar çanağı
400 g taze iç bakla
Yarım demet semizotu
2 diş sarımsak
Yarım limonun suyu
5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
Enginar çanaklarını Arçelik Ankastre Ocak'ta limonlu suda yumuşayana kadar haşlayın.
Aynı şekilde iç baklaları da Arçelik Ankastre Ocak'ta haşlayın.
İç baklalar haşlanınca kabuklarını soyun.
Haşladığınız enginarları jülyen doğrayın.
Derin bir kase içerisine doğradığınız enginarları ve kabuğunu soyduğunuz iç baklaları alın.
Semizotlarını iyice yıkayıp iri iri doğrayın.
Sarımsakları ince ince kıyın.
Enginar ve baklaların üzerine doğradığınız semizotunu, sarımsakları, limon suyunu, zeytinyağını ve tuzu ekleyin.
Dikkatlice karıştırın ve servis tabağınıza alın.
|