|
Enginarlı & Süzme Peynirli Börek |
|
dolu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 1992 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc180606
Gönderme Tarihi: 30.Kas.2024
14 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamuru için;
250 gr un
1 yumurta
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı İçim Labne
1 tatlı kaşığı elma sirkesi
Yarım çay kaşığı tuz
1 çorba kaşığı İçim Tereyağı
İç harcı için;
3 adet enginar, pişmiş
150 gr İçim Süzme Beyaz Peynir
Yarım demet dereotu
Hamuru için; Hamur malzemelerinin hepsini çukur bir kapta harmanlayın ve iyice yoğurun. 15-20 dakika kadar dinlendirin. Bu arada pişirdiğiniz enginarları ince ince doğrayın. Dereotu ve rendelenmiş İçim Süzme Beyaz Peynir ile karıştırın. Hamuru 2 eşit parçaya bölün ve 25 cm çapında açarak hafifçe eritilmiş İçim Tereyağı sürün ve yapışmaz tavaya yerleştirin. İçine enginar harcını her tarafa eşit miktarda gelecek şekilde pay edin.
Hamurun diğer yarısını da açıp üzerine kapatın. Çok kısık ateşte bazlama gibi bir tabak yardımı ile ters yüz ederek pişirin. Ara ara tavanın üzerine kapak kapatırsanız içi de iyice pişecektir. Pişirme esnasında kalan İçim Tereyağı’nı da böreğinize sürebilirsiniz. Pişen böreğinizi sıcak olarak servis edin.
|
|