|
|
Enginarlı Tavuk Güveci (görsel) |
|
Banu Atabay
Yazar
Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 1489 Şehir: Beşevler ÇANKAYA |
Kısa URL: https://ml.md/lc78082
Gönderme Tarihi: 18.Tem.2012
3,122 defa indirildi / yazdırıldı
|
Türkçe ve İngilizce altyazılıdır.
Mütevazı Lezzetler mutfağından selamlar, sevgiler
bu bölümümüzde bir tavuk yemeği tarifi paylaşacağız
üstelik içine enginar katacağız
yani "Enginarlı Tavuk Güveci" tarifi paylaşacağız
ama her zaman olduğu gibi önce malzemeler
800 gram tavuk fletosu
5 adet temizlenmiş enginar çanağı
1 adet iri kuru soğan
3 diş sarımsak
4 adet yeşil biber
4 adet domates
1 küçük çay bardağı zeytinyağı
ve 1 tatlı kaşığı tuz
artık malzemeleri öğrendik
enginarlı tavuk güvecinin yapımına başlayabiliriz
herzaman olduğu bigi öncelikle soğanımızı doğrayarak başlayalım
şimdi tabağın kenarına koyalım
ve tavukları çok ufak doğramıyoruz
sadece birkaç parçaya kesiyoruz
tavuk etini doğradık, şimdi pişirmek üzere tavanın yanına gidelim
tavayı ateşe yerleştirdik
mevcut zeytinyağımızın yarısını bırakıyoruz
tabi biraz ısınmasını bekliyoruz
tavuk etlerini parça parça tavaya atıyoruz
tavuk etleri pişmeyecek sadece rengi beyazlaşacak
yani kabuk bağlayacak
kısa süre kavuracağız
gördüğünüz gibi pişmedi, soğanı da ilave ediyoruz
şöyle karıştırıyoruz
soğan da yarım pişene kadar kavuruyoruz
biz de bu arada diğer malzemeleri doğrayarak devam ediyoruz
enginarları limonlu suda bekletiyoruz
çabuk hareketlerle birkaç parçaya keseceğiz
farkındaysanız tavuk doğradığım tahtayı değiştirdim
doğradığımızı tekrar suya atarak kararmasına mani oluyoruz
evet kısa süre daha beklesinler
biberlerimizin tohumlarını almıştık
ortadan ikiye kesiyoruz
kalınsa gene kesiyoruz
ve iri olarak doğruyoruz
şimdi sıra domateslerde
domateslerin de kabuklarını soyduk
ince değil, görünecek kadar iri bir şekilde doğruyoruz
şimdi son olarak sarımsakları doğrayacağız
kullanmasak da olur, damak zevkinize bağlı
ince olarak kıyıyoruz
şimdi artık enginarları da tavaya atma zamanı
enginarları atmak üzere ateşin yanına gidelim
gördüğünüz gibi soğanlar şeffaflaşmaya başladı
ama tam olarak kavrulmadı
bu aşamada suda tuttuğumuz enginarları ilave ediyoruz
şöyle 5 dakika birlikte kavuruyoruz, fazla değil
bu kadar pişirmek yeterli, şimdi ateşi kapatalım
ve güvecin yanına gidelim
şimdi artık malzemelerimizi birleştirme zamanı
böyle bir küçük, şirin, kapaklı bir güvecimiz var
hatırlarsanız yarım çay bardağı zeytinyağımız vardı
onun da yarısını dibine bırakıyoruz
yarım pişirdiğimiz karışımın yarısını güvece koyuyoruz
tabi suyu ile birlikte, çünkü tam pişmediği için, suyunu çekmedi
şimdi biraz tuz
biberin yarısı
domatesin yarısı
ve sarımsağın yarısını bırakıyoruz
ve kalan tavuklu enginarlı karışımı üzerine koyuyoruz
düzeltiyoruz
ve aynı işlemleri sürdürüyoruz
biber, sarımsak...
domates...
ve tuz
arttırdığımız zeytinyağı en üste gezdiriyoruz
ve bir miktar da sıcak su
1 su bardağı kadar
şimdi güvecin kapağını kapatıyoruz
10 dakika önceden 190 derecede ısıttığımız fırına veriyoruz
en az 1 saat pişiriyoruz
bir buçuk saat sonra
güveç fırından çıktı, yarım saat hiç açmadan beklettik
şimdi kapağını açıyoruz, muhteşem
madem toprak güveçte pişirdik
dokusunu bozmadan toprak servis kabında da servis yapalım
ama önce bir karıştıralım
evet Mütevazı Lezzetler'de bu bölümde de...
enginarı sevmeyenlerin bile müptelası olacağı...
güzel bir tarif paylaştık
"Enginarlı Tavuk Güveci"
en kısa sürede denemenizi diliyorum, hoşçakalın...
|
|
Enginarlı Tavuk Güveci (görsel) Tarifleri Video Salata Tarifleri
|
|