|
|
Enginarlı ve Tavuklu Kır Pidesi |
|
poster
Aşçı
Kayıt: 20.05.2015
Mesajlar: 18 Şehir: Elazığ |
Kısa URL: https://ml.md/lc107796
Gönderme Tarihi: 22.May.2015
1,858 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çay bardağı eritilmiş margarin
1 çay bardağı ayçiçek yağı
2 adet yumurta (1 tanesinin sarısı ayrılacak)
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı ılık yoğurt
Tuz
Aldığı kadar un
250 gr tavuk eti
3 haşlanmış enginar
50 gram margarin
1 tane soğan
1 tane domates
1 tane sivri biber
Tuz
Karabiber
Kırmızı pul biber
Tavuk etlerini, enginarı ve domatesi küp şeklinde doğrayın. Soğanı yemeklik doğrayıp sana margarinle pembeleşinceye kadar kavurun. Etleri ekleyip birkaç dakika yüksek ateşte soteleyin. Domates ve ince doğranmış biberi ilave ederek etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Enginarları, tuz ve baharatları ekleyerek birkaç dakika daha pişirin. Soğumaya bırakın. sana yağı ayçiçek yağı, tuz, 1 yumurta, 1 yumurtanın akı ve yoğurdu bir kapta iyice karıştırın. Biraz un eleyin, kabartma tozunu ilave edin ve yoğurun. Kalan unu azar azar ve eleyerek ekleyin. Sert olmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru streç filmle sarıp 15-20 dakika dinlendirin. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp merdaneyle açın. Tavuklu harçtan hamurun ortasına uzunlamasına yerleştirin ve kenarlardan katlayarak pide şekli verin. Kenarlarına 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı eklenmiş yumurta sarısını sürün. Önceden ısıtılımış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkınca pidelerin kenarlarına sanayağı sürün. Sıcak ya da ılık servis yapın
|
|
Enginarlı ve Tavuklu Kır Pidesi Tarifleri Kaygana Tarifleri
|
|