BA Burdur'dayız burası Ensar kuruyemiş, burası kaç senelik işletme?
EK 1993'den beri.
BA Sizi tanıyabilir miyiz?
EK Emrah Kafalı.
BA Burdur'un helvaları neler?
EK Ceviz ezmesi, ceviz helvası, haşhaş helvası ve kenevir helvası. Bütün bu ürünlerde yerli ceviz kullanılıyor.
BA Kenevir Türkiye'de yetişitirilmiyor, siz nereden temin ediyorsunuz?
EK Dişi hint kenevirinin tarımı yasak, çünkü uyuşturucu etkisi var. Biz erkek hint kenevirini Çin'den ithal ediyoruz, onun ithalatı serbest.
BA Ceviz ezmesi ile ceviz helvası arasındaki fark nedir?
EK Ceviz ezmesinde irmik bulunuyor, diğer helvalar Burdur pekmezi ile yapılıyor.
BA Burdur'un cevizi meşhur, ürünlerinizde yerli ceviz kullanıyorsunuz, Burdur cevizinin özelliği nedir?
EK Burdur cevizi daha yağlı ve lezzeti fazladır.
BA Ceviz ezmesi nasıl yapılıyor?
EK Ceviz ezmesinde sadece ağda pişiriliyor, irmik ve dövülmüş ceviz ilave ediliyor. Hepsi tepsiye dökülüyor, düzeltiliyor, soğuyunca baklava gibi dilimlenerek satışa sunuluyor.
BA Haşhaş helvasının özelliği nedir?
EK Haşhaş ve cevizden yapılıyor.
BA Bir de fiyatlarını öğrenebilir miyiz?
EK Ceviz ezmesinin kilosu 18 lira, diğer helvalarımız 34 lira, çünkü onlar halis pekmezden yapılıyor.
BA Bu sene ağaçlarda epey ceviz gördüm. Kilosu ne kadar?
EK 40 - 45 lira arası bir fiyatı var.
BA Emrah bey çok teşekkür ederim.
EK Ben de teşekkür ederim.
|