|
Erik Dizmeli Ekmek Tatlısı |
|
kamu
Aşçıbaşı
Kayıt: 11.01.2018
Mesajlar: 28 Şehir: Elazığ |
Kısa URL: https://ml.md/lc131103
Gönderme Tarihi: 11.Oca.2018
703 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet yuvarlak köy ekmeği
1 kg anjeli erik
1 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1 çorba kaşığı limon suyu
2 çorba kaşığı halis tereyağı
Ekmek 1 cm kalınlığında dilimlenir. Her dilim ortdan ikiye kesilir. Üzerlerine tereyağı sürülür ve tepsiye dizilir. 180 derece fırında tereyağı eriyene kadar pişirilir.Su, şeker ve limon suyu tencereye konur. Kaynamaya başlayınca ikiye kesilmiş ve çekirdekleri alınmış erikler atılır. Erikler yarım yumuşayana kadar pişirilir. Ekmeklerin üzerine ılık erik suyu gezdirilir. Sonra her ekmeğin üzerine eşit miktarda erik konur. Soğuyunca servise sunulur.
|
|