1 kg gelincik balığı
500 gr yesil erik
2 yemek kasıgı margarin
1 tatli kasıgı toz seker
1 cay kasıgı tuz
Önce yeşil erikleri yıkayıp üzerini geçecek kadar su koyup, haşlayalım. Soğuyunca tel süzgeçle geçirerek hem çekirdeklerini ayıklayalım, hem de yemeğimizde kullanmak üzere püre haline getirelim. Erik püremizi derin büyük bir tavaya alarak, içine bir tavada erittimiz margarini, şeker, tuz ve biraz su ekleyerek bir sos pişirmeye başlayalım. Balıklarımızı yıkayıp, kılçıklarını ve başlarını ayırarak iri iri dilimleyelim. Sos kaynamaya başlayınca, içine balıkları dizelim, tavayı kapatarak 10 dakika pişirelim.
Fotoğraf "kandilli" tarafından gönderildi. 08.03.2019
|