|
|
Erişte Beraberinde Bademli Mantarlı Tavuk Butları |
|
Kayıtcı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.01.2019
Mesajlar: 60 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc139503
Gönderme Tarihi: 02.Oca.2019
1,081 defa indirildi / yazdırıldı
|
Sağlıklı Tavuk Bilgi Platformu
Erişte hamuru için;
300 Gr. Un
3 Ad Yumurta sarısı
1 Yumurta
15 ml sızma zeytinyağı
Tuz
Erişte dolgusu için;
1/2 Kg. Tavukgöğsü
Tuz
Karabiber
But ruloları için;
4 Ad Kalçalı tavuk budu
4 Ad Kültür mantarı
100 Gr. Çiğ badem
70 Gr. Tereyağı
Tuz
Karabiber
Tarhun otu
Erişte için;
1 Ad Kımızı tatlı taze biber
6 Dal yeşil soğan
50 Gr. Butlardan çıkan tavuk derisi
100 Gr. Çiğ badem
30 ml. sızma zeytinyağı
2 Diş sarımsak
100 Gr. parmesan peyniri
Tuz
Karabiber
Erişte yapımı için un tezgaha dökülür ve ortay havuz olarak açılır. Açılan havuza tuz. yumurta sarıları, yumurta konulur ve yavaş yavaş yoğurmaya başlanır, suyu yavaş yavaş ekleyerek orta sertlikte bir hamur elde edilir, hamurun üzerine bir tülbent örtülerek dinlendirilir.
Streç film doğrama tüh tası üzerine açılır ve üzerine tuz-biber serpilir. Tavuk göğüsleri fileto bıçağı yardımıyla yarım santim kalınlığında fileto dilimlerine ayrılır ve streç fihn üzerine konulur. S treç film ile üzeri örtülür, et döveceği ile incelene kadar dövülür.
Dinlendirilen hamur un sepılmiş tezgaha alınır ve lazanya hamuru kalınlığında açılır, hamurun )yarısına inceltilen tavuk göğüslerini yerleştirilir, hamurun diğer yarısı da üzerine katlanır.
Hamur merdane yardımı inceltilir daha sonra hamur 3-4 mm kalınlığında doğranır ve üzerine un serpilir ve üzeri örtülerek bekletilir.
Tavuk butlarının derisi ve kemikleri çıkartıbr ve et döveceği ile inceltilir. Butların iç kısmına 10 gr. tereyağı sürülür. Tuz, biber ve tarhun serpilir. Mantarlar ince ince doğranıp butların içine eşit olarak dağıtılır. Bademler ince ince doğranır, hafif kavundur ve mantarların üzerine serpilir. Budar rulo şeklinde sarıldıktan sonra alüminyum folyo ile budarı teker teker sıkıca sarılır ve uçları iyice kapatılır. Küçük bir tencerede kaynamış suyun için de rulolar 25 dakika kadar pişirilir, Daha sonra folyolara sarılı butlar tencereden alınır, folyoları açılır. 60 gram kadar tereyağı bir tavada eritilir ve ruloları yavaş yavaş kızartılır.
İçinde kaynatılmış su olan büyük bir tencereye tuz eklenir ve içine tezgahta bekletilen erişteler atılır.
Büyükçe bir tavaya zeytinyağı dökülür ve kızdırılır, sarımsağı ve soğanı ince ince kıydıktan sonra sarımsak ve soğanın beyaz kısımları tavaya atılır, kırmızı biber jülyen doğranır ve tavaya eklenir. Aynı tavaya erişteleri siızjneden alınır ve üzerine haşlama suyundan eklenir. Parmesan peynirini de tavaya ekleyerek tavanın altı kapatılır.
Başka bir tavada ince ince kıyılmış tavuk derileri kıtır olana kadar kızarulır ve üzerine kıyılmış badem eklenir.
Sunum tabağına erişte üzerine kıtır bademli tavuk derileri serpilir, doğramış olduğunuz yeşil soğanlar eklenir. En üstede tavuk ruloları yerleştirilir.
|
|
Erişte Beraberinde Bademli Mantarlı Tavuk Butları Tarifleri Hindi Tarifleri
|
|