150 gr. kıyma
2 yemek kaşığı ince bulgur
2-3 yemek kaşığı erişte
1 küçük soğan
1 yemek kaşığı salça
4-5 yemek kaşığı beyaz un
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz ve baharatlar
Kıyma, bulgur ve baharatlarla köfteyi yoğuruyoruz. Fındık büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlıyoruz. 2-3 yemek kaşığı unu bir tabağa alın. Köfteleri una bulayıp yayvan bir tabağa koyuyoruz. Bir tencerede yağı alıp kızdırıyoruz. Rendelenmiş soğanı ilave edip kavuruyoruz. Un ekleyip karıştırarak pişiriyoruz. Salça ekliyoruz biraz daha karıştırıyoruz. sonra su ilave ediyoruz. Yaklaşık 5 su bardağı su ekleyebilirsiniz. Kaynamaya başladığında önce köfteleri atıyoruz köfteler yüzeye çıktığında, ardından erişteleri atıp sürekli karıştırarak yaklaşık 8-9 dakika daha pişiriyoruz.
|