10 adet Pınar Misket Köfte
125 gr erişte
1 küçük konserve hazır haşlanmış nohut
2 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı Pınar Yoğurt
1 adet kuru soğan
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet yumurta
Yarım limonun suyu
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
5 su bardağı su
Pınar Misket Köfte'lerinizi, çözülmelerini beklemeden, önceden ısıtılmış yağsız tavada, orta ateşte 11-13 dakika sık sık çevirerek (veya mikrodalga fırında 900 Wattta 2 dakika) ısıtın. Zeytinyağında yemeklik doğranmış soğanı kavurun. Üzerine 5 su bardağı suyu ilave edin. Su kaynamaya başlayınca erişteleri ve nohutu ekleyin. Erişteler pişince yumurtanın sarısı, un, yoğurt ve limon suyunu iyice çırparak yavaş yavaş kaynayan çorbaya ekleyin. Pişen köfteleri çorbaya ekleyin ve birlikte 2-3 dakika daha pişirin. Üzerine nane ve kırmızı biberli tereyağı dökerek servis yapın.
|