|
|
Erişteli Patlıcanlı Fırın Makarna |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc111350
Gönderme Tarihi: 11.Eyl.2015
2,070 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Paket Erişte
200 g Kıyma (sos için)
2 Adet Patlıcan (sos için)
1 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Tatlı Kaşığı Tuz
2 Yemek Kaşığı Zeytinyağlı Becel Sıvı Margarin
2 Yemek Kaşığı Zeytinyağlı Becel Sıvı Margarin (sos için)
1 Adet Kuru Soğan (sos için)
1 Paket Knorr Sirkeli ve Sarımsaklı Salata Sosu (sos için)
1 Yemek Kaşığı Salça (sos için)
2 Adet Domates (sos için)
1 Tatlı Kaşığı Kekik (sos için)
1 Tatlı Kaşığı Kırmızı Pul Biber (sos için)
1 Su Bardağı Rende Kaşar (sos için)
Bir Miktar Çekilmiş Karabiber (sos için)
1 Tatlı Kaşığı Şeker (sos için)
4 Adet Kurutulmuş Domates (üzeri için)
1 Knorr Et Bulyon
Tencereye bol su koyup kaynatın.
Kaynayan suyun içine tuzu, zeytinyağını ve erişteyi koyup 8 dakika haşlayın.
Haşladığınız eriştenin suyunu süzerek Zeytinyağlı Becel sıvı margarin ile yağlayıp sıcakta tutun.
Sos için:
Tavaya yağı koyup kızdırın.
İçine kıymayı ilave edip kıyma suyunu çekene kadar kavurun.
Yemeklik doğradığınız kuru soğanı ve doğranmış patlıcanları ilave edip soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.
Doğradığınız domatesleri ve salçayı, 1 tablet Knorr Et Bulyonu suyu, şekeri, Knorr Sirkeli ve Sarımsaklı Salata Sosunu, kekiği, kırmızı pul biberi ve çekilmiş karabiberi ilave edip karıştırdıktan sonra sos kıvamına gelene kadar kısık ateşte pişirin.
Son olarak üzerine rende kaşarı serpip kurutulmuş domatesler ile süsledikten sonra önceden 185 derecede ısıttığınız fırında üzeri kızarana kadar pişirip sıcak olarak servis edin.
|
|
Erişteli Patlıcanlı Fırın Makarna Tarifleri Knorr Yemek Tarifleri
|
|