1,5 paket Pakmaya Pandispanya Un
6 yumurta
1 çay bardağı (35-40 g) Pakmaya Kakao
3 yemek kaşığı (35-40 ml) süt
3 yemek kaşığı (35-40 ml) sıvı yağ
Ara Katmanlar ve Üzeri İçin:
3 paket Pakmaya Çikolatalı Pasta Kreması
4,5 su bardağı (900 ml) soğuk süt
3 yemek kaşığı (75 g) yumuşak margarin
1 paket (75 g) Pakmaya Sütlü Parça Çikolata
2 portakal
Süslemek için:
Çakıl Çikolata
Pakmaya Bitter Kurabiye Çikolatası
Pakmaya Limonlu Pasta Jeli
Bitter Vermisel Pasta Süsü
Portakal
2 adet yulaflı bisküvi
1 armut
1 çilek
Ara katmanlar ve üstü için Pakmaya Çikolatalı Pasta Kremasını, margarini ve buzdolabından çıkardığınız soğuk sütü krem haline gelene dek önce yavaş sonra hızlı devirde mikserle çırpın. Diğer hazırlıkları yapana dek kremayı buzdolabında bekletin.
Pandispanya için fırınınızı 160 dereceye ayarlayıp ısıtın.
Pandispanya unu için çırpma kabına yumurtaları, sütü, yağı, Pakmaya Kakaoyu ve Pakmaya Pandispanya Ununu ekleyip mikserle önce yavaş sonra hızlı devirde 5-6 dakika çırpın.
Pandispanya hamurunun 1/3ini yağlanmış kelepçeli kalıba dökün. Kalan 2/3sini aynı boyutta başka bir yağlanmış kelepçeli kalıba dökün. Kalıpları fırına yerleştirin. Daha az hamur koyduğunuz kalıptaki hamuru 20.dakikada kontrol ederek fırından çıkarın. Kalan hamuru 10 dakika daha pişirin. Yani her iki hamurun miktarı farklı olduğu için daha az hamuru olanı fırından erken çıkartmalısınız ki çok pişip kıtır kıtır olmasın</span>
Pandispanyaları kalıptan çıkarın. Fazla hamur koymuş olduğunuz pandispanyayı uzun ve tırtıklı bir bıçak yardımı ile tam ortasından enine ikiye kesin.
Tabana hazırlamış olduğunuz kremanın 1/4ini isterseniz sıkma torbası, isterseniz spatula yardımı ile yayın. Üzerine Pakmaya Sütlü Parça Çikolata serpin ve soyup ince dilimlediğiniz portakalları yerleştirin. Pandispanyanın diğer yarısını üzerine kapatın. Bu katman için de kremanın 1/4ini yayın, portakal dilimlerini yerleştirip, Pakmaya Sütlü Parça Çikolataları serpin.</span>
Son kat pandispanyayı da yerleştirdikten sonra kalan krema ile pastayı kaplayın.
Üzerine Pakmaya Bitter Kurabiye Çikolatası yerleştirin ve Pakmaya Kakao serpin.
Armudu soyun ve fotoğraftaki gibi şekiller verip ağaç formuna sokun.
Çakıl Çikolatalarla bir çember oluşturun ve ortasına Pakmaya Limonlu Pasta Jeli ile kapladığınız portakal parçalarını ateşe benzeterek yerleştirin.
İki Yulaflı bisküviyi birbirine yaslayarak çadır şekli verin.
Son olarak pastanın diplerine Bitter Vermisel Pasta Süsü serpin.
Buzdolabına kaldırın. Dinlenmesi ve daha iyi bir kıvam alması için 1-2 saat bekletin. Dilimleyip servis yapın.
|