Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > İngiliz Yemekleri > ESKİMO PUDİNGİ (1 adet - 58,913 defa bakıldı)

ESKİMO PUDİNGİ


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri
Alman Yemekleri
Amerikan Yemekleri
Arap Yemekleri
Arjantin Yemekleri
Avustralya Yemekleri
Avusturya Yemekleri
Azeri Yemekleri
Belçika Yemekleri
Brezilya Yemekleri
Bulgar ve Bulgaristan Türkleri'nin Yemekleri
Çeçen Yemekleri
Çekya Yemekleri
Çin Yemekleri
Danimarka Yemekleri
Diğer Ülkelerin Yemekleri
Endonezya Yemekleri
Filipinler Yemekleri
Finlandiya Yemekleri
Fransız Yemekleri
Güney Afrika Yemekleri
Gürcistan Yemekleri
Haiti Yemekleri
Hint Yemekleri
Hırvat Yemekleri
Hollanda Yemekleri
İngiliz Yemekleri
İran Yemekleri
İrlanda Yemekleri
İskandinav Yemekleri
İskoç Yemekleri
İspanyol Yemekleri
İsrail Yemekleri
İsveç Yemekleri
İsviçre Yemekleri
İtalyan Yemekleri
Japon Yemekleri
Kanada Yemekleri
Kazak Yemekleri
Kırgız Yemekleri
Kore Yemekleri
Küba Yemekleri
Macar Yemekleri
Meksika Yemekleri
Norveç Yemekleri
Malezya Yemekleri
Özbek Yemekleri
Pakistan Yemekleri
Peru Yemekleri
Polonya Yemekleri
Portekiz Yemekleri
Romen Yemekleri
Rus Yemekleri
Slovak Yemekleri
Tahiti Yemekleri
Tayland Yemekleri
Venezuela Yemekleri
Vietnam Yemekleri
Yeni Zellanda Yemekleri
Yunan ve Batı Trakya Türkleri'nin Yemekleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Ustalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


ESKİMO PUDİNGİ

bitmeyen şarkı
Editor
Editor

Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc60514
Gönderme Tarihi: 18.Şub.2011
2,633 defa indirildi / yazdırıldı




Mereng:
2 yumurtanın akı
120 gr (1/2 su bardağı) toz şeker
Puding:
3 yumurta (akları ve sarıları ayrılmış)
1 kahve kaşığı vanilya esansı
1/2 su bardağı konyak
250 gr (1 su bardağı) acı krema
3/8 su bardağı toz şeker

Buzdolabınızın termostatını en soğuğa getiriniz. Önce fırınınızı hafif sıcaklığa getirip (150°C) ısıtınız. Bir fırın tepsisinin içini yağlı kağıtla kaplayıp bir kenara bırakınız.
Mereng için yumurta aklarını kar haline gelene kadar yumurta teli yada elektrikli çırpıcıyla çırpınız. 2 tatlı kaşığı şeker katıp, 1 dakika daha çırpınız. Kalan şekeri tahta bir kaşıkla karıştırarak içine yediriniz.
Bu hazırladığınız merengi bir çorba kaşığıyla yağlı kağıtla kapladığınız tepsiye kaşık kaşık dağıtınız. Tepsiyi fırına sürüp 2,5 saat hafif pembeleşip, çıtır çıtır olana kadar pişiriniz. Tepsiyi fırından alıp pişmiş merengleri soğumaları için bir kenara bırakınız.
Bu arada, orta boy bir kasede, yumurta sarılarını, vanilya esansını ve sütü karıştırınız. Bir çatalla iyice çırpınız.
Başka bir orta boy kasede kremayı bir yumurta teli yada elektrikli çırpıcı ile kar haline gelinceye kadar çırpınız.
Yumurta aklarını da, üçüncü bir orta boy kasede, yumurta teli yada elektrikli çırpıcıyla kar haline gelinceye kadar çırpınız. 2 tatlı kaşığı toz şeker ekleyip, 1 dakika daha çırpınız. Madeni kaşıkla kalan şekeri katıp karıştırınız.
Birinci kasedeki yumurta sarısı süt karışımını ikinci kasedeki çırpılmış kremaya katıp madeni bir kaşıkla karıştırınız. Üçüncü kasedeki çırpılmış yumurta aklarını da ekleyip iyice karıştırınız. Karışımı 6 su bardaklık bir kaba aktarınız. Kabı buzdolabının buzluğuna koyup 1 saat bekletiniz.
Soğumaları için bir kenara bıraktığınız pişmiş merengleri, orta boy bir kaseye iki avucunuzun arasında ufalayınız. Buzluğa koyduğunuz kabı çıkararak ufalanmış merengleri bunun içine katınız. Sonra kabı yeniden buzluğa koyup 1 saat daha, puding tamamen donana kadar bekletiniz.
Puding kabını buzluktan alınız. Kabı kaynar suya batırıp çıkarınız; sonra üstüne bir tabak koyup, ters yüz ederek, pudingi tabağa alıp (bu işlemi hafif sallayarak yaptığınızda puding tabağa kolayca kaymalıdır) servis ediniz.






ESKİMO PUDİNGİ Tarifleri İngiliz Yemekleri



(1 adet ESKİMO PUDİNGİ 58,913 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası