|
Et Haşlaması (Kahramanmaraş) |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc107542
Gönderme Tarihi: 13.May.2015
1,458 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kahramanmaraş Valiliği
Hacı Ali Özturan
1 kg kadar (varsa) boyun kısım eti
3-4 patates
1 çay kasıgı karabiber
Tuz
Et haslaması için en uygun kısım,boyun etidir. Boyun eti uygun parçalara ayrıldıktan sonra bir tencereye alınır. Üzerine kabukları soyulmuş orta irilikte 3-4 patates konur. Üzerlerini kapatacak kadar su konduktan sonra etler iyice yumusayıncaya dek haslanır.
Tabaklar et ve et suyu konur. Her tabaga bir parça patates konur. Üzerine karabiber konarak servis yapılır.
|
|