İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
1 Adet Kuzu Gerdan
1 Su Bardağı Yoğurt
1 Yemek Kaşığı Tepeleme Un
1 Yemek Kaşığı Silme Un
3 Diş Sarımsak
1,5 Lt Su
¼ Adet Limon
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
1 Tatlı Kaşığı Kırmızı Pul Biber
Gerdan eti 30 dakika soğuk suyun içinde bekletilir.
Daha sonra suyu süzülür ve 2 litre su dökülerek düdüklü tencerede, kapağını kapatmadan et kaynamaya bırakılır.
Pişirme sırasında su kaynarken üzerinde oluşan kefler alınır.
Kefler temizlendikten sonra suyun içine limon suyu veya sirke, tuz ve baharatı dökülür, kapağı kapatılır ve pişirilir.
Et pişince suyu süzülür, soğuyunca kemiklerinden ayrılıp didilir.
Ayrı bir kapta un ve yarım su bardağı su karıştırılır, daha sonra üstüne yoğurt ilave edilip çırpılır.
Etin haşlama suyuna yoğurtlu sos dökülür, devamlı karıştırılarak kaynatılır.
Et suyu kaynayıp kıvam alınca içine etler ve sarımsak rendesi atılır.
Tavada tereyağı eritilir, içine pul biber konur ve kızarınca pişen çorbanın üstüne dökülerek ikram edilir.

|