|
Et Suyunda Şehriyeli Pilav |
|
ikona
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.01.2010
Mesajlar: 61 Şehir: Mardin |
Kısa URL: https://ml.md/lc46530
Gönderme Tarihi: 23.Oca.2010
1,870 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı pirinç
4 su bardağı et suyu
2 kaşık arpa şehriyesi
3 kaşık tereyağı
Tuz
Tencere içine koyduğunuz bir kaşık yağda şehriyeyi kavurunuz. Dört bardak et suyu ilâve ediniz. Bir saat sıcak suda ıslanmış, temizlenmiş pirinci, şehriyeli suya katınız. Orta ateşte pişiriniz. Pirinç suyunu çektikten sonra iki kaşık kızdırılan yağın üzerine koyunuz. Gayet hafif ateşte biraz bekletiniz. Ateşten aldıktan yarım saat sonra karıştırarak servis yapınız.
|
|