|
|
Et ve tavuklar ile ilgili ipuçları |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc28184
Gönderme Tarihi: 17.Ekm.2008
2,314 defa indirildi / yazdırıldı
|
Knorr
* Tavuk satın alırken etinin sıkı, derisinin gergin olmasına dikkat edin.
* Tavuk etini satın aldıktan sonra buzdolabında saklayın. Oda ısısında 1 saatten fazla bekletmeyin. Kokusu ağırlaşmış tavuk ürünlerini kullanmayın
* Tavuk etlerini lezzetlendirmek için terbiye edebilirsiniz. Hazırladığınız terbiyenin ete iyice nüfuz etmesi için 24 saat öncesinden terbiye edin ve kapalı bir kapta buzdolabında saklayın.
* Hindi etini alaturka yemeklerde etin ve tavuğun girdiği her yerde kullanabilirsiniz.
* Etin sertleşmemesi için pişirme sırasında tuz eklemeyin. Sert olduğunu düşündüğünüz etlerinizi süt, sirke gibi malzemeleri baz olarak kullanıp en az 3-4 saat terbiye edin.
* Et kızartacağınız zaman mutlaka kızgın yağda kızartın ki dışı hemen kızarıp içinde özsuyunu hapsetsin. Böylece etiniz daha sulu ve lezzetli olur.
* Etli sebze yemekleri pişirirken, etleri mutlaka bir ön pişirmeden geçirin ki etler yumuşak olsun.
* Etleri kavururken verdiği suyu geri çekmeden yeni malzeme eklemeyin.
|
|
Et ve tavuklar ile ilgili ipuçları Tarifleri Aşçılığın Püf Noktaları
|
|