1,5 paket Eti Yulaflı Burçak Bisküvi
4-5 yemek kaşığı labne
1,5 su bardağı dondurulmuş vişne (böğürtlen ya da başka bir meyve de kullanılabilir)
Üzeri için;
Hindistancevizi
Eti Yulaflı Bisküviyi rondodan geçiriyoruz. Çok ince un kıvamından biraz daha iri parçalar olarak kalırsa daha iyi şekil alacaktır. Bisküvileri derin bir karıştırma kabına alıyoruz. Dondurulmuş vişneyi rondodan geçecek kıvama gelene kadar dışarda bekletip vişne ve labneyi de birlikte rondodan geçiriyoruz. Bisküvilerin üzerine ekleyip yoğuruyoruz. Meyvenin su salması durumuna göre kıvam alana kadar bisküvi eklenebilir. Karışımı 3-4 saat buzdolabında beklettikten sonra yuvarlak toplar haline getirip , hindistancevizine batırıp servise hazır hale getiriyoruz.
|