Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Aşçılığın Püf Noktaları > Etin Önemi (1 adet - 44,064 defa bakıldı)

Etin Önemi


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Besinlerin Değerleri
Şifalı Bitkiler
Aşçılığın Püf Noktaları
Sofra Düzeni ve Servis
Mutfak Takımları
Yemek Hakkında Sözler
Yemek Rüyaları
Yemek Fıkraları
Diğer Konular
Sağlık Konuları
Site Hakkında
Makaleler
Söyleşiler
Anketler
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Etin Önemi

Aycan
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 14.11.2005
Mesajlar: 74
Şehir: Muğla
Kısa URL: https://ml.md/lc10455
Gönderme Tarihi: 27.Arl.2006
2,269 defa indirildi / yazdırıldı




Yemek pişirme sanatında et çok önemli bir yer tutar. Et, ülkemizde sığır ve koyun eti gibi başlıca iki sınıfa ayrılmaktaysa da, bunlara yavrularını yani kuzuyla danayı da katmak gerekir. Çünkü daha körpe olan söz konusu bu hayvanların pişirilmeleri daha çabuk olduğundan, bunlara uygulanacak pişirme yöntemleri de başka olacaktır. Batı ülkeleri bizden daha da ileri giderek mutfaklarında kullandıkları koyun, sığır gibi etleri genel cinslere ayırmakla beraber, bunlardan koyun ve sığır etlerini siyah et; kuzu ve dana etlerini de beyaz et diye sınıflandırmışlardır. Etlerin cinsleriyle birlikte çeşitli bölümlerinin de farklı yemeklerde kullanıldığı göz önünde bulundurulursa et konusunun genişliği hakkında bir fikir edinilmiş olur. Ayrıca etin, yemek çeşitleri üzerindeki etkisi büyük olduğu kadar besin değeri yönünden de önemi büyüktür. Hemen hemen etin ve suyunun girmediği yemeklerin besin değeri düşük olmaktadır. Hangi türlüsü olursa olsun etlerin, kesildikten hemen sonra yenmesi doğru değildir. Bayatlamadan pişirilen etler sert ve lezzetsiz olur. Etin yumuşak olması, kendine has tadının yerine gelmesi için 2-4 gün bekletilmesi, ancak bundan sonra pişirilmesi gerekmektedir. Yalnız bu etlerin bekletildikleri yerlerdeki ısı derecesinin 10°C'yi aşmaması gerekir. Bir de bekletilen etlerden kanın çıkmamasına ve kemiklerinin ayrılmamasına dikkat edilmelidir. Yoksa etler diriliğini kaybeder. Etler genel olarak sofralarda kemiksizse kişi başına 150-200 gr'lık, kemikliyse 200-250 gr'lık parçalara bölünerek servis yapılmalıdır.






Etin Önemi Tarifleri Aşçılığın Püf Noktaları



(1 adet Etin Önemi 44,064 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort