MALZEMELER
1/2 kg. taze iç bakla
4 adet enginar
400 gr. parça kuzu eti
1/2 limonun suyu
1 çorba kaşığı un
1 adet orta boy soğan
6-7 adet taze soğan
1/2 demet dereotu
3 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz, Karabiber
YAPILIŞ TARİFİ
Baklayı yıkadıktan sonra, kararmaması için limon ve un karıştırılmış suyun
içinde bekletin.
Zeytinyağını hafifçe kızdırdıktan sonra küp şeklinde doğranmış soğanı ilave
edip, pembeleştirin. Yıkanmış kuzu etini ve 1/2 çay bardağı sıcak suyu
ekleyin. Et suyunu çekip yumuşayana kadar pişirin.Baklayı, küçük
doğranmış taze soğan, kıyılmış dereotu, tuz, karabiber ve şekeri ekleyip
karıştırın.
Çanak şeklindeki enginarları tencereye dizin. Üzerlerine etli baklayı koyun.
1,5 su bardağı sıcak su ekleyip tencerenin üzerini alüminyum folyo ile
kaplayın, kapağını kapatın.
Etli baklalı enginarı önce harlı, sonra kısık ateşte 20-25 dakika pişirin.
Sıcak olarak servis yapın.
Fotoğraf "Yüksel Gürbüz" tarafından gönderildi. 03.06.2015
|