İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
1 Adet Orta Boy Lahana
100 Gr Yağsız Dana Kıyması
1,5 Su Bardağı Düğü
2 Adet Soğan
1 Demet Taze Soğan
½ Demet Maydanoz
1 Yemek Kaşığı Acı Pul Biber
1 Yemek Kaşığı Karışık Salça
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Su Bardağı Su
½ Çay Bardağı Koruk Ekşisi (veya Erik Ekşisi, Limon)
Lahananın dış yaprakları kopartılır, sap kısmı göbeğinden oyularak çıkartılır, göbeği kaynar suyun içine atılır ve haşlanır.
Lahana göbeği haşlandıktan sonra hemen sudan çıkartılır ve soğuk suyun içine atılıp yaprakları ayrılır.
Diğer tarafta düğü yoğurma kabına dökülür, üzerine kasapta 2 kere çektirilen kıyma konur ve iyice yoğrulur.
Yaklaşık 10 dakika içinde özlü bir kıvama gelen harcın üzerine ince doğranan soğan, salça, baharatlar ve tuz ilave edilip 10 dakika daha yoğrulur. Yoğurma sırasında ara ara harcın üzerine su serpilir.
Taze soğan ve maydanoz ince bir şekilde doğranır, koruk ekşisi ile birlikte macun kıvamına gelen harcın üzerine ilave edilir.
Batırık ve haşlanmış lahana yaprakları sofraya götürülür, batırık lahanaya sokum yapılarak yenir.
|