|
Etli Bezelye Yemeği |
|
şeker
Aşçı
Kayıt: 09.11.2007
Mesajlar: 13 Şehir: istanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc20313
Gönderme Tarihi: 29.Arl.2007
11,801 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilo bezelye
Yarım kilo dana eti kuşbaşından küçük
2 orta boy havuç
2 orta boy patates
1 soğan
1 dolu yemek kaşığı salça
Havucu ufak ufak keselim, bezelyeyle havucu yarım saat kadar haşlayalım ve süzelim soğanı keselim ve kavuralım sonra salçayı ekleyelim 10 dakika kadar kavuralım .salça soğanla kaynaşsın, daha sonra yıkadığımız etı ilave edelim karıştıralım. tencerenin kapağını kapatıp et kendi suyunu çekene kadar pişirelim. suyu çekince içine havuçla bezelyeyi ve patatesi atalım ve 2 3 dakika kadar kavuralım. arzu ettiğiniz kıvama göre su ekleyelim ve tuzunu koyalım pişmeye bırakalım. patatesler pişince yemek pişti demektir.
|
Etli Bezelye |
|
YaseminT
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.11.2007
Mesajlar: 75 Şehir: Merzifon |
Kısa URL: https://ml.md/lc19151
Gönderme Tarihi: 06.Kas.2007
3,007 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg. bezelye
500 gr. kuşbaşı et
2 kaşık yağ
2 adet domates
2 adet soğan
Tuz
Eti bir tencereye koyup içine yağı, doğranmış soğanı, biberi koyunuz.
Orta hararetli ateşte soğanlar sararıncaya ve ette bıraktığı suyu çekinceye kadar kavurunuz.
Domateslerin kabuklarını soyup kuşbaşı doğrayıp ete ilave edip 1-2 defa da domatesle kavurunuz.
Bezelyeleri ete ilave ediniz biraz öldükten sonra su ve tuzu koyunuz.
Orta hararetli ateşte et ve bezelyeler yumuşayıncaya kadar pişiriniz.
NOT: İçli bezelyelerin içi çıkarılıp yıkanır öyle pişirilir. İçsiz bezelyelerin kılçıkları fasulye gibi ayıklanır, sonra pişirilir.
|
Etli Bezelye |
|
toto
Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2006
Mesajlar: 22
|
Kısa URL: https://ml.md/lc16446
Gönderme Tarihi: 17.Tem.2007
3,023 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 Su bardağı İç bezelye
3 Bardak su
2 Soğan
1 Demet dereotu
250 gr. Parça kuzu eti
1 Kahve kaşığı toz şeker
Tuz
2 Çorba kaşığı yağ
Bir tencere içine doğranmış soğan, iki çorba kaşığı yağ, et, kıyılmış yarım demet dereotu ve tuz koyarak ateşe oturtarak kapağını kapatınız. Soğanlar sararıncaya kadar ara sıra karıştırmak suretiyle pişiriniz.
Daha sonra kızaran et üzerine üç bardak su, bir kahve kaşığı şeker, yağ ve bezelye ile bir miktar tuz ilâve ederek tencerenin kapağını kapayınız. Bezelyeler yumuşayıncaya kadar orta ateşte bir saat pişiriniz. Servis yaparken kalan yarım demet dereotunu kıyıp üzerine serpiniz.
|
Etli Bezelye |
|
Belkıs
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.09.2006
Mesajlar: 60 Şehir: Bolu |
Kısa URL: https://ml.md/lc9957
Gönderme Tarihi: 18.Arl.2006
3,012 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kilo kuşbaşı kuzu veya koyun eti
2 baş soğan
1 çorba kaşığı sadeyağ
4 tane ufak havuç
2 adet patates
1 tatlı kaşığı tuz
1 kilo bezelye
Et yıkanır ve bir tencereye konur, iki baş soğan yalnız dış kabukları soyularak doğranmadan ilave edilir, bir kaşık yağ ve bir bardak da su konarak etler güzelce pişirilir. Pişen etler bir geniş tabağa alınarak, diğer bir kapta haşlanmış olan bezelye ve havuçlar etin etrafına veya etler bezelyenin üzerine konarak havuç ve taze domates ile de süslenip sıcak servis yapılır.
|
Etli Bezelye |
|
Nimet Hanım
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.10.2006
Mesajlar: 149
|
Kısa URL: https://ml.md/lc7780
Gönderme Tarihi: 09.Ekm.2006
3,197 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
1 kilogram bezelye içi,
200 gram et,
3 adet domates,
2 adet kuru soğan,
3 yemek kaşığı margarin,
3 bardak su,
1 çay kaşığı tozşeker,
yarım demet dereotu
yeterince tuz.
Hazırlanışı: Tencereye yağı koyalım ve doğradığımız soğanları pembeleştirelim. Eti tencereye alıp, bıraktığı suyu çekince ince doğranmış domatesleri katıp kavurmaya devam edelim. Sonra bezelye içlerini ilave edelim. Bu karışımın üzerine su, tuz ve şekeri ekleyip kısık ateşte pişirdim. Tencereyi ocaktan alınca yemeğin üzerine dereotu serpelim.
|
Etli Bezelye |
|
-BMW-
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.04.2006
Mesajlar: 164 Şehir: Niğde |
Kısa URL: https://ml.md/lc5659
Gönderme Tarihi: 25.Haz.2006
3,119 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg bezelye
250 gr. kuzu eti
2 domates
2 kaşık domates salçası
1 çorba kaşığı margarin
tuz
Etler ve rendelenmiş soğan, margarinle kavrulur. Küçük kesilmiş domatesler karıştırılır. 1 bardak suda domates salçası eritilir. Bezelyeler ve salçalı sıcak su ialve edilir. Tencerenin kapağı kapatılarak ocak alevi en düşük ayara getirilir. Ateşten indirilmeden önce tuzu ilave edilir. Bu yemeğe istenirse patates ve havuç konur. Pişme süresi bezelyeler ilave edildikten sonra 10-15 dakikadır.
ML® Fırında Tavuklu Bezelye (görsel)
|
Etli Bezelye |
|
Cansu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.09.2005
Mesajlar: 76 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc373
Gönderme Tarihi: 14.Eyl.2005
3,431 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg kabuklu iç bezelye
250 gr. kuzu eti
2 baş kuru soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet kesme şeker
yeteri kadar tuz
Bir tencere içinde et, kıyılmış soğan, 2 kaşık yağda öldürülür. 5 bardak su ilave edilerek yarı pişmiş hazırlanır. Temizlenmiş iç bezelye bol suda 5 dakika haşlanır ve süzülür. Hazırlanmış ete bir adet şekerle birlikte ilave edilerek pişirilir.
|
|