https://migros.com.tr
1 kg. dolmalık biber
500 gr. kıyma
3 orta boy soğan
2 domates
2 çorba kaşığı tereyağı
1/4 su bardağı su
1/2 su bardağı yıkanmış pirinç
1/2 demet maydanoz
1/4 demet dereotu
1/4 demet nane
Tuz
Karabiber
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1/2 bardak su ya da et suyu
Tuz
Biberlerin çekirdeklerini çıkarıp doldurmak için hazırlayın. Domateslerden dolmalara kapak kesip geriye kalanını rendeleyin. Maydanoz, dereotu ve naneyi kıyın. Tereyağını bir tavada eritin ve soğanları orta ateşte renk değiştirmelerine izin vermeden karıştırarak pişirin. Geniş bir kapta kıyma, pirinç, domates rendesi, su, kıyılmış yeşillikler, soğan, tuz ve karabiberi iyice karıştırın. Biberleri hazırladığınız içle biraz boşluk bırakarak doldurun ve kapaklarını takıp tencereye sıkıca dizin. Salça, zeytinyağı, su ve tuzu bir kapta karıştırın.
Yapmış olduğunuz sosu da tencereye ekleyip pirinçler şişip biber yumuşayana kadar dolmaları orta ateşte pişirin. (suyu çok azalırsa azar azar su ekleyin.) Sıcak olarak ve çırpılmış yoğurtla servis edin.
|