Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Etli Biber Domates Patlıcan ve Kabak Dolması (Malatya)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Ağrı Yemekleri
Ardahan Yemekleri
Bingöl Yemekleri
Bitlis Yemekleri
Elazığ Yemekleri
Erzincan Yemekleri
Erzurum Yemekleri
Hakkari Yemekleri
Iğdır Yemekleri
Kars Yemekleri
Malatya Yemekleri
Muş Yemekleri
Tunceli Yemekleri
Van Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Etli Biber Domates Patlıcan ve Kabak Dolması (Malatya)

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc171197
Gönderme Tarihi: 01.Nis.2023
199 defa indirildi / yazdırıldı




Malatya Valiliği

3-4 adet düzgün patlıcan
6-7 tane dolmalık biber
1-2 yemek kaşığı domates salça
8-10 tane küçük domates
2-3 yemek kaşığı tereyağı
3-4 tane kabak
6-7 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Su
İçi için:
500 gr yağlı kıyma (et, yağsız ise 100 gr kuyruk yağı çektirilerek karıştırılır)
1 büyük baş soğan
2 su bardağı baş bulgur
½ su bardağı pirinç
1 yemek kaşığı domates salça
1 yemek kaşığı biber salça
Tuz
Karabiber
Kırmızı pul biber
Reyhan
Kıyılmış maydanoz

Yıkanmış kemikleri tencereye koyup yağla çevirin, salçasını koyup su ilave ederek normal boyutta bir tencerede 1,5-2 saat, düdüklü tencerede 30 dakika pişirerek salçalı et suyu çıkarın.
Patlıcan, biber ve domatesleri yıkayın.
Patlıcan ve kabağı 5-6 cm uzunluğunda kesin ve içlerini oyun. Biberleri de oyun. Domateslerin içlerini çay kaşığı ile çıkartıp hamura doğrayın.
Sebzeleri tereyağında nar gibi kızartıp bir tabağa alın. Domates hariç. Kızaran sebzeleri soğumaya bırakın. Bu arada 1 baş kuru soğanı, küçük küçük doğrayın.
Çukur, geniş bir kapta soğanla birlikte kıyma, bulgur, yıkanmış pirinç, salçalar, tuz, baharatlar, kıyılmış maydanoz ve reyhanı az su (bir fincan kadar) ile iyice yoğurun.
Hazırlanan sebzelerin içlerini, tek tek doldurup bir tencereye düzgünce dizin. En üste bir sıra doldurulmuş domatesleri yerleştirin. Üzerine bir tabak ters çevrin.
Hazırlanan et suyunu, kaynar halde iken dolmaların üzerine boşaltın. Et suyunun miktarı dolmaların arasından görünecek kadar olmalıdır. Önce harlı, kaynamaya başlandıktan sonra kısık ateşte yaklaşık 1 saat pişirin.
Ateşten alınan dolma tenceresinin kapağını açmadan en az 30 dakika dinlendirin. Tencereyi kendinden geniş ve biraz çukurca olan bir tepsiye ters çevirerek boşaltın.
Daha sonra servis yapın.

Not: Etli karışık dolmayı; cacık, ayran ve hoşaf ile servis yapın. Etli dolmalar, karışık olarak yapılabildiği gibi, tek tek yaprak ilavesi ile de yapılabilir. Sebze ağırlığına göre isim alır. Malatya (yaz mevsiminin) sebze dolmalarını diğer yörelerin dolmalarından ayıran en önemli özellik, sebzelerin tereyağında kızartılması ve iç harcının bulgur ağırlıklı olmasıdır. Yemeğin baharatında kullanılan reyhan ve pul biber ise Malatya’ya özgüdür. Dolma ile yoğurt tüketimi sonradan girmiştir. Malatya’daki yemek alışkanlıklarında yoğurt; genelde yoğurt olarak değil, ayran veya cacık yapılarak tüketilmektedir.







Etli Biber Domates Patlıcan ve Kabak Dolması (Malatya) Tarifleri Doğu Anadolu Yemekleri



(1 adet Etli Biber Domates Patlıcan ve Kabak Dolması (Malatya) 477 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort