3 kilogram kuzu kuşbaşı
10 diş sarımsak
3 adet orta boy soğan veya 10 adet arpacık soğan
1 yemek kaşığı salça
3 adet domates
1 tatlı kaşığı pul biber
3 adet sivri biber
1 su bardağı nohut
1 tatlı kaşığı biber salçası
3 su bardağı bulgur
4 yemek kaşığı margarin
Bulgur sıcak tuzlu su bulunan bir kap içinde bekletilir. Bu arada bir başka kap içinde kuşbaşı et, ince doğranmış soğan veya bütün halinde arpacık soğanı, soyulmuş sarımsaklar, pul biber ve tuz eritilmiş yağ konularak harman edilir. Bu harman edilen karışım özel kapama küpeçin içine konulur. Küpecin ağzı tencerenin içine gelecek şekilde ters kapatılır. Akşamdan ıslatılan nohut küpecin kenarına yerleştirilir. Üzerine yeterince su konur. Derin tencerenin kapağı kapatılır. Birkaç et parçası dışarıda bırakılır, (pişmesini kontrol etmek için). Et pişince içine sıcak tuzlu suda bekletilen bulgur salınır. Pilav piştikten sonra ortasına küpeç boşaltılarak servis yapılır.
|