|
|
Etli Çılbır |
|
Fahri Alem
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2013
Mesajlar: 52 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc86179
Gönderme Tarihi: 26.Oca.2013
2,094 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 Yemek Kaşığı Sana Klasik
2 Adet soğan
1 Çay Kaşığı karabiber
2 Adet patates
1 Tatlı Kaşığı kekik
2 Adet yumurta
2 Adet havuç
2 Adet kırmızı biber
500 gr et
2 Çorba Kaşığı biber salçası
2 Adet lavaş ekmeği
5 Adet çarliston biber
Lavaş ekmekleri elinizle parçalara bölün, bir tepsiye yerleştirin ve fırına sürüp biraz bekleterek kurumalarını sağlayın. Diğer taraftan tencereye yağ koyun, etleri kısık ateşte bir süre pişirin. Sonra soğanları ve biberleri ekleyerek biraz kavurun. Havucu, patatesi, kırmızı biberi de ekleyin. Salça ilave edin. 3-4 bardak kaynar su dökün. Karıştırın ve pişmeye bırakın. Pişince üzerine 2 yumurta kırın, yumurtalar pişince ocağı kapatın. Hazırladığınız bu sulu yemeği, tepside bekleyen kuru ekmeklerin üzerine güzelce dökün. Servis yapın.
|
|
Etli Çılbır Tarifleri Sana Yemek Tarifleri
|
|