Malzemeler:
1 kg. domates
300 gr kıyma
2 yemek kaşığı pirinç
1 kahve fincanı YONCA Mısır Yağı
1 adet soğan
maydanoz
tuz
karabiber
½ kaşık şeker
100 gr. rendelenmiş kaşar peyniri.
Hazırlanış:
Domateslerin sap kısımlarını bir kapak çıkartacak şekilde kesin. İçlerini oyarak bir kaba boşaltın. Kıymanın içine incecik doğranmış 2 adet soğanı, ayıklanmış pirinci, ½ fincan YONCA Mısır Yağı'nı, maydanozu, tuzu, karabiberi, kıymayı katarak iyice karıştırın. Domateslerin içlerine etli dolma içini doldurup, bir tepsiye yerleştirin. Domateslerin içlerinden çıkan suya yarım kaşık şeker koyup eritin. Bu karışımı domateslerin üzerine dökün. Arzuya göre üzerine kaşar peyniri serpip, fırına verin.
|