150 Gr Sana Klasik
1 Tutam karabiber
1 Tutam tuz
1 Demet dereotu
1 Çay Bardağı pirinç
4 Adet Domates
1 Diş sarımsak
1 Adet pazı yaprağı
1 Tutam kekik
1 Demet kuru nane
1 Adet soğan
300 gr kıyma
Pazı yapraklarını kaynar suda 3 dakika haşlayıp süzün. Soğan ve sarımsakları soyup, maydanozu temizleyip kıyın. Kıymayı bir kaseye alın. Domateslerin içi, soğan, sarımsak, margarin, dereotu, taze kekik, tuz ve naneyi ekleyip yoğurun. En son pirinci ilave edip karıştırın.Hazırladığınız iç malzemeyi domateslerin içine paylaştırın. Kalan harcıda pazılara paylaştırın. Pazıları domateslerin üzerlerini kapak şeklinde örtecek büyüklükte sarın. Domateslerin üzerini pazılı sarma ile kapatın ve domatesleri tencereye dizin. Tencerenin kenarından iki çay bardağı sıcak su ilave edin. Kaynadıktan sonra kısık ateşte 20 dakika pişirin.
|