AB Bulgaristan - Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği Programı
Meriç Sanal Mutfağı
300 gr fasulye
2-3 yemek kaşığı un
1 baş kuru soğan
Sıvıyağ
Tereyağı
300 - 400 gr dana eti
Kimyon
Çubrika
Karabiber
Tuz
Fasulye, çok ince doğranmış soğan ile, yumuşayana kadar kaynatılır.
Kaynadığı suyu bir kenara ayırıp daha sonra kullanmak üzere muhafaza edin.
Fasulye tahta kaşık yardımıyla tencerede ezilir. Aynı anda un da eklenir. Kaynadığı sudan da yavaş yavaş eklenerek akışkan kıvama getirilir.
Bu esnada ayrı kapta tereyağı eritilir.
Bulyon ve ezilen fasulyeden elde edilen karışıma eklenip karıştırılır. Çubrika ve tuz katılır.
Et kuşbaşı doğranır, sıvıyağ tavada iyice kızdırılır ve etler güzelce kızartılır.
Derin tabağa hazırlanan fasulye ezmesinden konulur.
Ayrı tabakta tuz ve diğer baharatlar karıştırılır kimyon, karabiber, çubrika.
Et hazır olmaya yakın baharatlar ona eklenir.
Kavrulan etler ayrı servis tabağına alınır.
Hazır olan fasulye ve etlerle beraber servis edilir.
|