|
|
Etli Hıcın (Balkar Karaçay) |
|
Melda Özerman
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.03.2008
Mesajlar: 33 Şehir: İspanya |
Kısa URL: https://ml.md/lc72375
Gönderme Tarihi: 07.Şub.2012
4,352 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr kıyma
1 diş sarımsak
1 Adet iri soğan
Yeteri Kadar pul biber, karabiber, kimyon, kekik, tuz, nane
1 bardak sıcak su
1 bardak süt
1 Adet yumurta
1/2 yağ
1/2 yoğurt
1 bardak su
Yeteri Kadar tuz
Aldığı kadar un
İstediğiniz kadar ezilmiş haşhaş
İçi: Kıymaya küçük doğranmış soğanlar ezilmiş sarımsaklar vebaharatlar katılıp iyice karıştırılır üzerine sıcaksu konur tekrar karıştırılıp hazır bekletilir
Hamuru: 2. kısım hamur malzemelerin hepsini karıştırıp yumuşak bir hamur yapılır 6 eşit barçaya bölünüp bazeler yapılır bezeler tek tek acılır her kat haşhaş kullanılacaksa yağ haşhaşa katılıp öyle kullanılır fırın tepsisi yağlanır birinci beze acılır tepsinin kenarları taşacak şekilde tepsiye yayılır 3 beze bu şekilde araları yağlanarak tepsiye yayılır üzerine hazırlanan 1. kısım malzeme yayılır kalan 3 bezede arası yağlanarak tepsiden taşacak şekilde yayılır oklava yardımı ile tepsinin üstünden geçerek taşan kısımlar kesilir tepsinin içine doğru hamurlara çimdik atarak kıvrılır oki hamurun kesilen kısmı birbirini tutsun içindeki malzeme taşmasın hamurun bütün kenarlarına bu işlem yapılır ve ortası 2 parmağı bastırarak ete kadar delinir üstü yağlanır kızgın fırına konur 170 derecede üstü altı kızarana kadar pişirilir.
|
|
Etli Hıcın (Balkar Karaçay) Tarifleri Rus Yemekleri
|
|