|
|
Etli Kabak Dolması (Kahramanmaraş) |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc107448
Gönderme Tarihi: 09.May.2015
3,171 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kahramanmaraş Valiliği
Hacı Ali Özturan
10 tane kabak
1 yemek kasıgı pul biber
1 tatlı kasıgı karabiber
1 tatlı kasıgı sumak ekşisi
Tuz
İçi için:
250 g orta yaglı kıyma
1 baş sogan
1 su bardagı pirinç
3 yemek kasıgı yag
1 bağ maydanoz
3 domates
3-4 yesilbiber
1 yemek kasıgı karısık salça
1 çay kasıgı karabiber
1 yemek kasıgı sumak eksisi
1 tatlı kasıgı nane
1 tatlı kasıgı reyhan
1 tatlı kasıgı kekik
Tuz
İçi için: orta büyüklükte bir sogan çok ince dogranır. Üzerine orta büyüklükte üç domates küçük küçük dogranır. Bir bağ maydanoz dograndıktan sonra 1 yemek kasıgı karısık salça,3 yemek kasıgı yemeklik yağ konur. 1 çay kasıgı karabiber, birer tatlı kasıgı nane, reyhan, kekik ve 1 yemek kasıgı sumak eksi ile yeterince tuz atılır. Üzerlerine 1 su bardagı pirinç ve 250 g kıyma konarak yogurur gibi karıstırılır.
Dolma yapmaya uygun olan küçük ve ince kabaklar seçilir ve yıkanır. Baş kısımları kesilerek dolma agzı kapatmak için saklanır. Bir oyacak yardımıyla kabaklar olabildigince ince oyulur. Lâpa yapımında kullanılmak üzere içleri saklanır.
Kabak tatlımsı oldugundan ve Maraş dolmaları eksiagırlıklı oldugundan kabakların içlerine tuz ve karabiber serpilir. Sonra gevsek olarak doldurulur. Agızları kapatıldıktan sonra,tabanına iki kat yaprak serilen tencereye agızları yukarıya gelecek sekilde dizilir. Üzerlerine dagılmamaları için bir sarma tası ya da porselen tabak konur. Üzerlerini kapatacak kadar su konduktan sonra hafif tuz atılır. Kabaklar yumusayıncaya dek pisirilir. Pismeye yakın sumak eksi konur.
Pisen dolmalar yeterince dinlendirildikten sonra tabaklara alınarak servis yapılır.
|
|
Etli Kabak Dolması (Kahramanmaraş) Tarifleri Burdur Yemekleri
|
|