Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Etli Kelem Dolması (Sivrihisar Eskişehir)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Aksaray Yemekleri
Ankara Yemekleri
Çankırı Yemekleri
Eskişehir Yemekleri
Karaman Yemekleri
Kayseri Yemekleri
Kırıkkale Yemekleri
Kırşehir Yemekleri
Konya Yemekleri
Nevşehir Yemekleri
Niğde Yemekleri
Sivas Yemekleri
Yozgat Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Etli Kelem Dolması (Sivrihisar Eskişehir)

kırmızı biber
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 02.06.2017
Mesajlar: 55
Şehir: Muğla
Kısa URL: https://ml.md/lc134361
Gönderme Tarihi: 26.May.2018
593 defa indirildi / yazdırıldı




Tahsin Altın
Sivrihisar Folkloru


500 gr. Yağlı koyun kıyması
Yarım su bardağı dene ( Dene; ince bulgur ve yarma karışımıdır.)
1 çorba kaşığı salça
Tuz
1 adet acı biber
1 top lahana

Kıyma + Dene + Tuz + Salça yarım bardak su ile karışım elle karılır. Geniş, yumuşak ve ince yaprak lahanalar bir tencerede sıcak suda haşlanır. Dolma için hazır hale getirilir.
Lahananın damarsız kısmı ile yeteri kadar dolma içi ile elle sarılır. İtina ile pişirilecek tencereye yan-yana kıvrımları ayrılmayacak şekilde dizilir. İlk sıraya; 1 adet biber, ikiye bölünerek bırakılır. Sarma işi bitince en üstüne bir su bardağı su konur. En üstede bir tane kelem yaprağı serilir. Dolma ateşe konur. İlk su çekince tekrar bir bardak su ilave edilir. Bu suda çekince 3. Su konur. 3. Su çekilince dolma pişmiş olur.






Etli Kelem Dolması (Sivrihisar Eskişehir) Tarifleri İç Anadolu Yemekleri



(1 adet Etli Kelem Dolması (Sivrihisar Eskişehir) 5,864 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort