|
|
Etli Kenger Kavurması (Erzincan) |
 |
Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 3374 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc185597
Gönderme Tarihi: 06.Kas.2025
7 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gram kenger otu (ayıklanmış ve temizlenmiş)
250 gram kuşbaşı dana eti veya kavurma
1 adet büyük kuru soğan
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
Yarım limon suyu
Kenger otlarının dikenli kısımlarını ayıklayın. Bol suyla yıkadıktan sonra küçük parçalara kesin. Kaynar suda 10 dakika kadar haşlayın, süzün ve soğumaya bırakın.
Tereyağını ve zeytinyağını tavaya alın. Etleri ekleyip suyunu salıp çekene kadar kavurun. Etiniz kavurma ise bu aşamada sadece ısıtmanız yeterli olacaktır.
Doğranmış soğanı ve ezilmiş sarımsağı ete ekleyin. Soğanlar pembeleşinceye kadar kavurmaya devam edin.
Haşlanmış kengerleri tavaya alın, tuz ve baharatları ekleyin. Orta ateşte 10–15 dakika kadar kavurun.
Ocaktan almadan önce limon suyunu gezdirin. Hafif ekşimsi tat yemeğin aromasını dengeleyerek lezzeti artıracaktır.
Kenger kavurmasını sıcak olarak servis edin.

|
|