2 kg gül biberi dolması
2 yemek kaşığı dolmalık pirinç (biraz pilavlık bulgur ilave edilebilir)
300 gr orta kuzu koyun kıyması karışımı
Tencerenin dibi için kemik parçaları
2 yemek kaşığı karışık biber ve domates salçası
2 adet incecik kıyılmış soğan
2 yemek kaşığı margarin
yarım demet maydanoz
yarım demet dereotu
1 yemek kaşığı kuru nane
Teterınce tuz karabıber
Gül biberlerin içlerini çıkartalım harcı için kıymayı, ayıklanıp yıkanmış pirinci, kabuğu rendelenmiş domatesler, soğan, sarımsağı, maydanozu, dereotunu, baharatları, salçanın yarısını, margarinin yarısını, tuzu koyup iyice yoğurun, fazla sıkı olmayacak biçimde kabaklara doldurun, dolmaların ağzı birer kabak veya domates parçasıyla kapatılarak, tencerenin dibine dizilen kemiklerin üzerine düzenli bir biçimde tencereye dizin. Üstünü örtecek kadar salçalı su koyun, kalan margarin de ilave edildikten sonra üzerine dolma kapağı ve düz bir tabak koyarak,orta ateşte pişirin.
Gül biberler pişince, içlerindeki pirinç pişince ateşten indirin, dolmalar servis tabağına yerleştirin. Üzerine dereotu veya yoğurt koyarak servis yapabilirsiniz.
Fotoğraf "yuvam" tarafından gönderildi. 07.01.2016
|