|
|
Etli Kiş |
|
keşanlı sabri
Aşçıbaşı
Kayıt: 26.09.2008
Mesajlar: 21 Şehir: Edirne |
Kısa URL: https://ml.md/lc27540
Gönderme Tarihi: 26.Eyl.2008
3,599 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
Hamuru için:
4 çay bardağı un
100 gr. margarin
Yarım çay bardağı su
Bir tutam tuz
İçine:
250 gr. soğan
3 adet sosis
1 demet maydanoz
1 çorba kaşığı tereyağı
3 adet yumurta
1 paket krema
Küçük yoğurt
Tuz, karabiber
Yapılışı:
Un, küçük kesilmiş margarin ve tuzu robotta karıştırın. Azar azar suyu ilave- edip, karıştırın ve 30 dk. dinlendirin. 250 gr. soğanı uzun uzun, sosisi küçük küçük doğrayın. Kaynar suda soğanı 5 dk. kadar bekletin ve suyunu süzün. Hamuru kelepçeli bir kalıba yayıp, 210 dereceli fırında 15 dk. kadar pişirin. Bu arada ayrı bir yerde 1 çorba kaşığı tereyağını eritin. Soğanları yağda kavurun. Sosisleri de atıp birkaç defa çevirin. Tuz ve karabiber ekleyin, ince kıyılmış maydanozu da ilave edin ve tavayı ocaktan alın. Robotta yumurtaları çırpın. Krema ve yoğurdu katın. Fırından aldığınız hamurun üzerine soğanlı karışımı, onun üzerine de kremalı karışımı dökün. 180 dereceli fırında 30 dk. kadar pişirin.
Not: bu kişi sosis yerine sucuklu da yapabilirsiniz.
|
|
Etli Kiş Tarifleri Hamur İşleri
|
|