1,5 su bardağı kuru fasulye
1 adet orta boy kuru soğan
6-7 adet biber
350 gr kuşbaşı dana eti
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı bibersalçası
4 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kara biber
Servis Önerimiz:
Pul biber
Kuru fasulyeler bir gece önceden sıcak suya koyun.
Soğanı yemeklik doğrayın, sıvı yağ koyduğunuz düdüklü tencerede soğanları kavurun.
Kuşbaşı doğranmış etler ilave edilerek hafifçe kavurun.
Salça ve baharatları ilave ettikten sonra suyunu süzmüş olduğunu kuru fasulye ekleyin.
Üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edip düdüklü tencerenin kapağı kapatın.
Kaynadıktan sonra kısık ateşe alarak 30-35 dak. Pişirin.
|