Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Etli Lolik (Malatya)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Ağrı Yemekleri
Ardahan Yemekleri
Bingöl Yemekleri
Bitlis Yemekleri
Elazığ Yemekleri
Erzincan Yemekleri
Erzurum Yemekleri
Hakkari Yemekleri
Iğdır Yemekleri
Kars Yemekleri
Malatya Yemekleri
Muş Yemekleri
Tunceli Yemekleri
Van Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Ustalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Etli Lolik (Malatya)

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc171199
Gönderme Tarihi: 01.Nis.2023
907 defa indirildi / yazdırıldı




Malatya Valiliği

500 gr yağsız kıyma
500 gr köftelik bulgur (ince bulgur veya sümüd)
1 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı domates salça
1 yemek kaşığı Malatya’ya özgü yapılmış kırmızı toz biber
2 tane kuru soğan
3-4 yemek kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı reyhan (kuru toz halinde)
Tuz

Bir leğenin içerisine küp şeklinde doğranmış 1 kuru soğanı; reyhan, tuz, un katıp iyice ovarak ezin. İçerisine bulgur ve kıyma koyarak su ilavesi ile yarım saat yoğurun.
Misket büyüklüğünde parçalara ayırarak yuvarlayın. Islatılmış tabağa koyun. Köfteleri tabağa koyarken yapışmaması için ıslatılın.
Diğer tarafta tencerede yağı eritin, küp şeklinde doğranmış kuru soğanı pembeleştirin. İçerisine salça, kırmızı pul biber, reyhan katarak 1-2 kez çevrin.
4-5 su bardağı su ilave edin, kaynamaya bırakın ve su kaynayınca tuzu atın, kaynamaya bırakın.
Hazırlanan köfteleri, tencereye atın. 10 dakika pişirdikten sonra ateşten alın, sıcak olarak servis yapın.

Not: Reyhan, Malatya’da yaz kış oldukça fazla kullanılır. Yazın kurutularak ovulur. Sap ve çöpleri ayıklanır. Lolik, hazırlanan köftelere verilen isimdir.







Etli Lolik (Malatya) Tarifleri Doğu Anadolu Yemekleri



(1 adet Etli Lolik (Malatya) 199 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası