|
Etli Nohut |
|
rıza
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.03.2007
Mesajlar: 371 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc13218
Gönderme Tarihi: 15.Nis.2007
3,090 defa indirildi / yazdırıldı
|
400 gram nohut
300 gram yağlı koyun eti (döş tarafından olursa iyi olur)
6 çorba kaşığı sadeyağ
3 baş soğan
1 kahve fincanı domates salçası
5 bardak et suya
yeteri kadar tuz
1 tutam kekik
Bir gece önceden tuzlu suda ıslatılan nohutları bol akarsuda iyice ve birkaç defa yıkamalı.
Bir tencereye sadeyağla çentllircesine ince doğranmış soğanları koymalı. Sonra tahta bir kaşıkla karıştırarak soğanları kuvvetli bir ateşte kavurmalı. Bunların rengi pembeleşince tencereye ufak parçalara doğranmış eti katmalı. Tencerenin ağzını örtmeli. Vakit vakit karıştırarak et, suyunu salıp da çekinceye kadar bunları pişirmeli.
Et, suyunu çekince bir çorba kaşığı et suyunda eritilmiş salçayı katmalı, tuzunu ve kekiğini attıktan sonra et suyunu katmalı ve kaptakileri 40 dakika kadar hafif bir ateşte pişirmeli.
Beri yanda nohutları, içinde 12 bardak kaynar tuzlu su bulunan bir tencereye koyup dağılmayacak kadar haşlamalı. Nohutlar gereği kadar haşlandıktan sonra delikli bir süzgece dökülerek suyu süzül-meli. Sonra susuz kalan bu nohutları pişmekte olan etin içine boşaltmalı. Söyle bir karıştırdıktan sonra iyice yumuşayıncaya kadar hafif bir ateşte pişirmeli. Bazı nohutlar geç piştiğinden yemeğin suyu kalmayacaktır. Bu gibi durumlarda yemeğe gerektikçe sıcak et suyu koymak mümkündür.
|
ETLİ NOHUT |
|
Rana
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.10.2006
Mesajlar: 119 Şehir: Uşak |
Kısa URL: https://ml.md/lc8103
Gönderme Tarihi: 27.Ekm.2006
3,487 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/2 kilo nohut
2 kaşık yağ
250 gram kemikli, yağlı et
Yeteri kadar tuz.
3 baş soğan
Bir kap içinde et, yağ, kıyılmış soğan kavrulur. Su ilâve edilerek pişirilir. Akşamdan bolca tuzlu suda ıslanmış nohut sabahleyin beş altı su yıkanmış, tuzu iyice çıkmış olarak hazırlanır, bol su ile iyice pişirilir. Biraz soğuk su ilâve edilerek kabukları çıkarılır. Etle beraber pişirilir. Arzu edilirse domates salçası, kırmızıbiber konur.
ML® Domatesli Nohut için tıklayın
|
Etli Nohut |
|
Nimet Hanım
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.10.2006
Mesajlar: 149
|
Kısa URL: https://ml.md/lc7896
Gönderme Tarihi: 16.Ekm.2006
3,641 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı nohut
yarım kilogram kuşbaşı et
2 yemek kaşığı margarin
2 adet orta boy kuru soğan
1 kaşık domates salçası
Tuz
Su
Uygun büyüklükte bir tencereye ince kıyılmış soğanlar ve yağ ilave ederek et ile birlikte soğanlar pembeleşene kadar kavrulur. Domates salçası ilave edilip karıştırılır. 6 bardak su konur. Akşamdan ıslatılmış olan nohutlar birkaç su durulandıktan sonra eklenir. Orta hararetli ateşte nohutlar ve etler yumuşayıncaya kadar pişirilir. İnmesine yakın tuzu eklenerek, sıcak servis yapılır.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 09.02.2023
|
|