400 g kuşbaşı dana eti
3 adet patates
2 adet havuç
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı biber salçası
2,5 su bardağı su
2,5 yemek kaşığı zeytinyağı
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Üzeri için:
5-6 dal maydanoz
Patates ve havuçları yıkayıp kabuklarını soyun.
Patatesleri küp küp, havuçları da yuvarlak doğrayın.
Arçelik Ankastre Ocak'a döküm tencerenizi alın ve iyice ısıtın.
İçerisine kuşbaşı eti alıp mühürleyin.
Etlerin üzerine zeytinyağı ve havuçları ekleyip kavurmaya başlayın.
Ardından patates ve sarımsakları da ilave edin.
Kavurduğunuz malzemelerin üzerine biber salçasını, su, tuz ve baharatlarını ekleyin ve karıştırın.
Tencerenin kapağını kapatıp Arçelik Ankastre Ocak'ta orta ateşte pişmeye bırakın.
Patates ve etlerin pişme durumunu kontrol edip ocağın altını kapatın.
Üzerine Arçelik Resital Doğrayıcı’da doğradığınız maydanozları serpip etli patates yemeğinizi servis edebilirsiniz.
|