|
ETLİ PATATES |
|
ışı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.03.2013
Mesajlar: 62 Şehir: Kırklareli |
Kısa URL: https://ml.md/lc87926
Gönderme Tarihi: 25.Mar.2013
1,753 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg. kemikli sığır eti
1 çorbakaşığı salça
1 çorba kaşığı yağ
10-15 arpacık soğan
4 orta boy patates
1 bardak su
Tuz
Yarım demet maydanoz
Tencereye yağı, limon suyunu, irice kuşbaşı doğranmış eti koyun. Etler pembeleşinceye kadar 10-15 dakika kavurun. Sonra suyla karıştırdığınız salçayı, soyup 4'e böldüğünüz patatesleri, soyulmuş ve soğanları kapatın. Orta ateşte pişirip sıcak olarak servis yapın.
|
Etli Patates |
|
hayri bey
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.07.2014
Mesajlar: 33 Şehir: Muğla |
Kısa URL: https://ml.md/lc100121
Gönderme Tarihi: 23.Tem.2014
1,635 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet patates
400 gram kuzu eti
3 adet domates
1 tatlı kaşığı salça
1 adet soğan
3 adet sivri biber
3 çorba kaşığı tereyağı
3 su bardağı su
1 çay bardağı süt
Etleri irice doğrayıp tencereye alın ve üzerine tereyağını koyup 5 dakika kadar kavurun. Daha sonra rendelenmiş soğanı ve bütün biberleri ekleyin. Salça, rendelenmiş domates, süt ve sıcak suyunu da içine ekleyip 20 dakika kadar etleri pişirin. Patatesleri irice kesip etlerin içine ilave edin ve patatesler pişinceye kadar kısık ateşte pişmeye bırakın. Sıcak olarak servis yapın.
|
Etli Patates |
|
faize
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.09.2013
Mesajlar: 47 Şehir: Kastamonu |
Kısa URL: https://ml.md/lc91976
Gönderme Tarihi: 05.Eyl.2013
1,599 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 patates
2 soğan
400 gram kuşbaşı et
3 diş sarımsak
1 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı tereyağı
Kekik, karabiber, tuz, köri
3 sivri biber
Kuşbaşı eti tencerede beş dakika kavurun. Üzerine salça, tereyağı, sarımsak ve rendelenmiş soğanı ekleyip pişirmeye devam edin. Son olarak suyunu ilave edip baharatla tatlandırın. Yaklaşık 15 dakika pişirin. Patateslerin içlerini oyun, tenceredeki etleri paylaştırın, sivri biberle süsleyin. Tencereye dizin. Patatesler hafifçe yumuşayınca kadar pişmeye bırakın. Üzerine taze kekik koyup sıcak sıcak servis yapın.
|
ETLİ PATATES |
|
bana
Aşçıbaşı
Kayıt: 24.09.2014
Mesajlar: 23 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc103483
Gönderme Tarihi: 07.Arl.2014
1,490 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet patates
3 çorba kaşığı tereyağı
1 adet kuru soğan
250 gram dana kuşbaşı et
4-5 adet sivribiber
2 adet domates
Maydanoz
Tuz, karabiber
Patateslerin kabuklarını soyup yıkayın, irice doğrayın ve kızartın. Tencereye 3 çorba kaşığı tereyağını koyup eritin, üzerine piyazlık doğranmış soğanı ekleyin. Her ikisinin de rengi değişmeye başladığında kuşbaşı et ve ince doğranmış sivri biberleri suyu çekene dek kavurun. İnce kıyılmış maydanoz ve rendelenmiş domatesleri de tencereye ilave edip karıştırın. Kapağını kapatıp kısık ateşte 2-3 dakika pişirin. 1 su bardağı sıcak su koyun, kapağı kapalı halde 15 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
|
Etli Patates |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc111096
Gönderme Tarihi: 31.Ağu.2015
1,202 defa indirildi / yazdırıldı
|
Almanya Türk Toplumu
Yarım kilo kuşbası kuzu eti
Yarım kilo kuşbası doğranmış patates
5 tane ince sivri biber (istege göre acı da olabilir)
Öncelikle eti suyunu çekene kadar teflon tavada kavuruyoruz. Sonra patatesleri soyup yıkıyoruz. Küp seklinde doğradıktan sonra etin üzerine ekleyip, ince dogranmıs biberlerle beraber kavuruyoruz. Tuzunu da ekledikten sonra patatesler pişene kadar kavrulur. İstege göre 1 kasık yağ ilave edilebilir.
|
Etli Patates |
|
Ay Gül
Aşçıbaşı
Kayıt: 07.09.2016
Mesajlar: 25 Şehir: Balıkesir |
Kısa URL: https://ml.md/lc119580
Gönderme Tarihi: 12.Eyl.2016
980 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr. patates
2 yemek kaşığı margarin
200 gr. kuşbaşı et
2-3 soğan
300 gr. bezelye (konserve olabilir)
6 yumurta
4 yemek kaşığı süt
Tuz
Karabiber
1 demet maydanoz
Patateslerin kabuklarını soyduktan sonra halka halka kesip bunları kızdırmış olduğunuz yağda hafifçe kavurun. Kuşbaşı eti de arasına katıp birlikte kavurun, öte yanda soğanlann kabuğunu soyup, ince ince kıyın ve patateslerin arasına karıştırıp kavurun. Bezelyeleri yıkayın ya da konservenin suyunu süzün ve kızarttığınız malzemenin arasına katıp hepsini birlikte kavurun. Yumurtaları, sütü, tuzu ve karabiberi karıştırıp patateslerin üzerine dökün, tavanın kapağını kapatın ve böylece hepsini 5-10 dakika daha pişirin. Hepsi iyice piştikten sonra bu karışımı bir tabağa koyup servis yapmadan önce de üzerine kıyılmış maydanoz serpiştirin.
|
Etli Patates |
|
bakla
Aşçıbaşı
Kayıt: 19.04.2018
Mesajlar: 27 Şehir: Yozgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc133530
Gönderme Tarihi: 20.Nis.2018
844 defa indirildi / yazdırıldı
|
4-5 tane patates
1 soğan
200 gr. et
1 kaşık salça
Tuz
Karabiber
Sıvıyağ
Etleri düdüklü tencerede haşlıyoruz ve suyunu dökmüyoruz. Soğanı yemeklik doğruyoruz ve tencereye alıyoruz üzerine sıvı yağ döküp kavurmaya başlıyoruz Salça ve haşlanmış etleride tencereye alıp kavurmaya devam ediyoruz. Patatesleri soyup küp küp doğruyoruz ve tencereye ekliyoruz tekrar kavuruyoruz. Et suyunu tencereye döküyoruz ve tuz karabiber ekliyoruz gerekirse biraz daha sıcak su ekleyebiliriz. Daha sonra yemeğimizi orta ateşte patatesler yumuşayana kadar pişiriyoruz.
|
Etli Patates |
|
Eda Şaşma
Aşçıbaşı
Kayıt: 06.02.2019
Mesajlar: 28 Şehir: Trabzon |
Kısa URL: https://ml.md/lc140359
Gönderme Tarihi: 07.Şub.2019
718 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
250 gram kuşbaşı (dilerseniz daha fazla da olabilir)
1 adet soğan
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı pul biber
Tuz
4-5 adet patates
Ocağınızı açıp tencerenizi kızdırdıktan sonra sıvı yağı dökünüz. Ardından etleri de tencereye ilave ediniz. Tahta kaşığı ile bir süre kavurduktan sonra kısık ateşte etler kendi suyunu salıp çekene kadar pişiriniz. Daha sonra yemeklik doğradığınız soğanları ekleyiniz. Eklendikten sonra soğan pişene kadar kavurmaya devam ediniz. Üzerine domates v biber salçası ekleyiniz. Pul biber, tuzu da ilave ediniz. Son olarak da küp halinde doğramış olduğunuz patatesi ekleyerek karıştırıp üzerine sıcak su ilave ediniz. Ardından orta ateşte pişmeye bırakınız.
|
Etli Patates |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc158159
Gönderme Tarihi: 07.Haz.2021
624 defa indirildi / yazdırıldı
|
300 gram kuşbaşı dana eti
1 adet patates
1 adet soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet büyük boy havuç
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı biber salçası
2 su bardağı su
1 şeker kaşığı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Patates, soğan ve havucun kabuklarını soyun. Soğanı ve sarımsağı ince ince doğrayın. Patates ve havucu da küçük küpler halinde doğrayın. Tencereyi ocağa alın ve kuşbaşı etinizi atın ve tuz ile karabiber döküp etin suyunu salmadan lezzetini tutmasını sağlayın. Bu işlem eti mühürlemek olarak tanımlanır. Et mühürlenerek suyunu salmaz böylece tadını içinde tutar. Ardından havuçları da tencereye ekleyip kavurmaya devam edin. Soğan ve sarımsağı ekleyin. Biraz renk alınca patatesleri de tencereye atın. Kavurduğunuz malzemelerin üzerine salça ilave edin. Ardından yemeğin suyunu ekleyerek ocağı orta ateşe alın. Yemeğinizi 20 dakika sonra kontrol edin. Patates ve havuçların yumuşamış olduğunu fark ettiğiniz an ocağın altını kapatıp 5 dakika yemeğinizi dinlendirin. Ardından servis edebilirsiniz.
|
Etli Patates |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc156850
Gönderme Tarihi: 25.Mar.2021
381 defa indirildi / yazdırıldı
|
200 gr dana kuşbaşı et
1 adet kuru soğan
1 yeme kaşığı tereyağı
3-4 adet patates
3-4 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
1/2 yemek kaşığı biber salçası
1 büyük su bardağı su
Tuz
Karabiber
Kekik
Eti tencereye alarak suyunu çekene kadar, kısık ateşte pişirin.
Kavrulan etlerin üzerine, soğanı ve sarımsağı doğrayın.
Yağı ekleyerek güzelce karıştırın.
Geniş bir tencereye patatesleri küp küp doğrayarak alın.
Etli karışımı patateslerin üzerine dökün.
Bir su bardağında domates ve biber salçasını açın.
Patates ve etlerin üzerine dökün.
Kısık ateşte patatesler yumuşayana kadar pişirin.
Tuz ve baharatları da ekledikten sonra servise hazırdır.
|
|