|
|
Etli Patatesli Pilav |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc91252
Gönderme Tarihi: 07.Ağu.2013
1,661 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet patates
1 kilo kuşbaşı et
2,5 su bardağı pirinç
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı margarin
Patatesleri yağda kızartıyoruz. Kuşbaşı etlerimizi de sana klasik yağda kavuruyoruz. Pilav tenceresinin tabanına önce patatesleri yerleştiriyoruz. Üzerine etlerimizi diziyoruz. Etlerin üzerine de ayrı bir tencerede sana klasik yağda kavrulmuş olan pirinçleri koyuyoruz (pirinci kavururken içine biraz da kekik serpiyoruz). Suyunu ve tuzunu da ekleyip pişmeye bırakıyoruz. Suyunu çektikten sonra servis tabağına ters çevirip yiyoruz.
|
|
Etli Patatesli Pilav Tarifleri Pilavlar
|
|