Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Etli Şalgam Dolması (Uzundere Erzurum)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Ağrı Yemekleri
Ardahan Yemekleri
Bingöl Yemekleri
Bitlis Yemekleri
Elazığ Yemekleri
Erzincan Yemekleri
Erzurum Yemekleri
Hakkari Yemekleri
Iğdır Yemekleri
Kars Yemekleri
Malatya Yemekleri
Muş Yemekleri
Tunceli Yemekleri
Van Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Etli Şalgam Dolması (Uzundere Erzurum)

sehergülü
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 18.02.2020
Mesajlar: 25
Şehir: Gaziantep
Kısa URL: https://ml.md/lc151322
Gönderme Tarihi: 21.Haz.2020
371 defa indirildi / yazdırıldı




Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı

5 adet portakal büyüklüğünde şalgam
Yarım kg. orta yağlı kıyma
Yarım çay bardağı pirinç
1 adet iri boy kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salça
1 çay kaşığı kuru reyhan
1 kase yoğurt
2 diş sarımsak
1 kaşık tereyağı

Şalgamlar iyice yıkandıktan sonra incecik dilimlenir ve hafif tuzlanarak yumuşaması sağlanır.
Yarım saatlik bir yumuşama süresinin ardından üzerindeki tuzun giderilmesi için şalgam dilimleri sudan geçirilir.
Diğer taraftan soğanlar küçük küçük yemekli olarak doğranır.
Doğranmış olan soğanların üzerine kıyma, pirinç, reyhan, tuz, karabiber, salça ve bir çay bardağı su ilave edilerek malzemeler karıştırılarak harmanlanır.
Böylece köfte harcı hazırlanmış olur.
Ayrı bir yerde tencerede tereyağı eritilir. Üzerine salça eklenip kavrulduktan sonra ocak kapatılır.
Yumuşamış olan şalgam dilimlerinin arasına hazırlanmış olan köfte harcından konularak silindir şeklinde sarılır.
Sarılmış olan şalgam dilimleri düzenli şekildetencereye dizilir.
Üzerine reyhan, karabiber serpilip bir tabak ile kapatılır.
Dolmaların yarı hizasını geçmeyecek şekilde kaynatılmış olan su tencerenin kenarından katılır.
Hafif ateşte şalgamlar ağızda çiğnemeye uygun yumuşak bir hal alıncayakadar pişirilir. Üzerine sarımsakyoğurt dökülerek sıcak olarak servis edilir.







Etli Şalgam Dolması (Uzundere Erzurum) Tarifleri Bingöl Yemekleri



(1 adet Etli Şalgam Dolması (Uzundere Erzurum) 1,877 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort